03.12.2019

Oulun Kärpät avaa joulukuun kolmen ottelun viikolla. Tänään tiistaina joukkue pelaa Turussa, missä odottaa uutta nousua tekevä Turun Palloseura. Joukkueet kohtasivat marraskuun puolivälissä, jolloin pisteet jäivät Raksilaan.

Kärppien runkosarjataival jatkuu vierasottelun merkeissä. Tänään joukkue suuntaa TPS:n isännöitäväksi ja torstaina sekä lauantaina edessä on ottelut kotihallissa. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Turkuun matkaava Kärpät harjoitteli maanantaina ja kävi pelisuunnitelmia läpi. Viime TPS-kohtaamisessa maalin tehnyt Jussi Jokinen odottaa haastavaa peliä ja muistuttaa, että TPS:ssä tapahtuneet muutokset ovat tehneet turkulaisista entistä parempia.

Tiukka peli tulossa. TPS on saanut kotivoiton alle ja parantanut peliä selkeästi, kun valmentaja vaihtui. Heillä on varmasti kova halu nousta sarjassa ja saada voittoja. Heillä on rosterissa erittäin hyviä pelaajia. Viimeiset vuodet he ovat olleet runkosarjassa korkeilla sijoilla, ja siellä on paljon samoja jätkiä kuin edellisvuosina. He ovat tehneet muutamia hankintoja kauden aikana ja heidän suuntansa osoittaa vahvasti ylöspäin.

Kärpät kaatoi 16. marraskuuta TPS:n kotonaan lukemin 6-2. Tuloksen takaa löytyy kuitenkin tiukka peli, joka olisi voinut kääntyä toisin. TPS nousi kahdesti maalin päähän, mutta Kärpät kuittasi takaiskut tekemällä maalin toisessa päädyssä heti seuraavasta hyökkäyksestä. Nämä nopeat ja terävät vastaiskut söivät turkulaisten energiavarastot tyhjiin ja Kärpillä oli mahdollisuus kaunistella lukemia päätöserässä. Jokinen teki ottelussa tehot 1+2.

Se oli hyvä peli meiltä. Olimme tehokkaita ja pystyimme pelin ratkaisuhetkillä olemaan vahvoja. Samaa tarvitaan myös Turussa.

TPS on Liigassa sijalla 14 ja yhdeksän pisteen päässä pudotuspeliviivasta. Pisteet maistuisivat myös Kärpille hyvin, sillä joukkue pyrkii sementoimaan kärkiasemaansa ja pitämään etäisyyttä Tapparaan. Molemmat joukkueet lähtevät peliin kotivoitot allaan. Lauantaina Kärpät voitti SaiPan 2-1 ja TPS nousi Ässiä vastaan päätöserässä 0–2-asemasta 5–2-voittoon.

Kärppien kokoonpanossa ei nähdä muutoksia viime lauantaisesta. Illalla laitahyökkääjän tontilla pelaava Miska Humaloja saa mittariinsa 200:nnen Liigan runkosarjaottelunsa. Komeaa on, että näistä jokaisen hän on pelannut Kärppien pelipaita yllään. Hyökkääjän kauden maalitili on toistaiseksi avaamatta, mutta pyyteetön ahertaja on loistanut erityisesti joukkueen ollessa alivoimalla. Kärppien alivoima on pettänyt tällä kaudella vain kolmesti, joka on todella pieni määrä 25 pelatun ottelun jaksolla. Yksi alivoiman moottoreista on ollut Humaloja, ja hänen tekemistään kannattaa pitää tänäänkin silmällä, jos jäähyovi Turussa aukeaa.

Gatorade Centeriin odotetaan jälleen mukava määrä myös Kärppien kannattajia. Jos paikan päälle ei pääse, ottelua voi seurata suorana Telia TV:stä tai Radio Cityltä.

Peli alkaa 18.30.