20.12.2019

Suklaakalenterin luukut alkavat käydä vähiin ja joulu kurkkii aivan kulman takana. Perjantaina pelataan viimeinen peli ennen tauolle siirtymistä Oulun Kärppien isännöidessä Mikkelin Jukureita toistamiseen tällä kaudella.

Kärpät ja Jukurit valmistautuvat tänään Oulussa viimeiseen otteluun ennen joulupyhien alkua. Raksilaan saapuva jouluvieras Jukurit tarjosi viimeisimmällä Oulu-visiitillään jännittävän pelin, kun ratkaisu nähtiin vasta jatkoerässä Shaun Heshkan tykittäessä 2–1-voittomaalin. Lokakuussa kauden toisessa kohtaamisessa Kärpät haki Mikkelistä tyylikkään 0–4-voiton.

Jukurit aloitti kautensa pirteästi ja pysyi pitkään sarjataulukon ylemmällä puoliskolla, mutta loka- ja marraskuun haasteet pudottivat sijoituksen playoff-viivan alapuolelle. Vaikeudet ovat jatkuneet myös joulukuussa, kun tappioita on tullut voittoja enemmän. Piristystä on kuitenkin nähty. Playoff-tavoitteiden ylläpitämiseen joukkue saalisti riveihinsä kokeneen Mikko Kuukan.

Vierasjoukkueen tehopelaajien listalta ei löydy yllättäviä nimiä. Kultakypärää kantaa 26-vuotias Vadim Pereskokov, joka on matkalla kohti piste-ennätystään aikuisten sarjoissa. Venäläistaiturin saldo on tällä hetkellä 9+12=21. Kapteeni Miika Roine on seuran toiseksi tehokkain pisteillä 8+6=14. Jukurien miehistössä saattaa vilahtaa myös erityisen tuttu hahmo. Puolustaja Jimi Jalosen lainasopimus Kärppien kanssa päättyi viime lauantaina kahdeksan pelatun pelin jälkeen, ja 23-vuotias nuorukainen voikin kohdata tänään Raksilassa entiset pelikaverinsa.

Liiga-kauden puoliväli ylittyi viime viikolla. Tilanne näyttää hyvältä Kärppien näkökulmasta, sillä oululaiset ovat taulukon kärjessä kahdeksan pistettä edellä Tapparaa. Kahta peliä vaille jokaisessa ottelussa pelannut Mikko Niemelä on tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen.

Kokonaisuutena tämä kausi on ollut mukiinmenevä, kun olemme saaneet paljon voittoja. Pelimme on ollut pääsääntöisesti ihan hyvää, mutta tietenkin pientä aaltoliikettä on ollut viikkojen ja kuukausien sisällä. Mutta hyvällä tiellä olemme.

Kärpät saa kokoonpanoonsa maajoukkuetehtävissä olleet ratsunsa Niemelän, Jesse Puljujärven, Juho Lammikon sekä Jakub Krejcikin. Samalla Mikko Manner hyppää takaisin vastuuvalmentajaksi. Apua saadaan myös loukkaantuneiden osastolta, joka tyhjenee jälleen hieman. Michal Kristof on pelikunnossa ja ottaa oman paikkansa kakkoskentän keskeltä. Kaikki kentälliset näkyvät ennakon alta.

Kiekko tippuu jäähän kello 18.30. Niemelä uskoo, että vierasjoukkue aloittaa vahvasti, joten Kärppien pitää olla heti valmiina.

Kyllähän Jukurit on tunnettu taistelutahdostaan. He laittavat kaikki likoon jokaisessa tilanteessa, eli meidän pitää olla hereillä. Jos edes pikkuisen uinuu, niin he kyllä kostavat.

Liput: Ticketmaster