28.05.2021

Kärpät ja Juhamatti Aaltonen ovat solmineet yksivuotisen sopimuksen. Lisäksi kuusi Kärppien omaa nuorta pelaaja allekirjoitti liigasopimukset.

Kärppäkasvatti Juhamatti Aaltonen jatkaa Kärpissä yksivuotisella sopimuksella. Aaltonen, 35, pelasi menneellä kaudella Kärpissä 32 ottelua tehopistein 7+20=27. Viiteen playoff-otteluun Aaltonen loihti tehot 2+4=6. Tähänastisella urallaan Aaltonen on pelannut Liigassa 463 runkosarjaottelua pistein 137+180=317.

Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola ottaa Aaltosen avosylin vastaan joukkueeseensa. Mikkolan mukaan kiekkovirtuoosista on iän myötä kuoriutunut monipuolinen ja luotettava joukkuepelaaja, jonka valmentaja voi huoletta laittaa jäälle tilanteessa kuin tilanteessa. Aaltosen kokemus ja johtajuus ovat arvokkaita asioita pukukopissa.

”Juhamatti tuo joukkueeseen roppakaupalla kokemusta ja hyökkäyspelitaitoa, mutta myös kokonaisvaltaista pelaamista. Hän on kasvanut pelaajana monipuolisemmaksi ja hän ei ole erikoistilanteissa enää pelkästään YV-mies, vaan myös loistava alivoimapelaaja. Jokainen tässä seurassa arvostaa häntä ihmisenä ja pelaajana, ja hänen persoonansa tuo sopivaa rentoutta ja letkeyttä pukukoppiin.” 

Lisäksi Kärpät on solminut liigasopimukset Ville Koivusen, Joonas Lohisalon, Arttu Hyryn, Aleksi Antti-Roikon, Sisu Yliniemen ja Ville Heikkalan kanssa. Koko kuusikko on Kärppien seurayhteisöön kuuluvien seurojen kasvatteja. Koivusen ja Lohisalon sopimukset ovat kolmevuotisia, Hyryn kaksivuotinen ja Antti-Roikon, Yliniemen ja Heikkalan yksivuotisia. Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan yllä mainitusta kuusikosta löytyy hyvin erityylisiä pelaajia, joista jokainen on ansainnut mahdollisuutensa tinkimättömällä työnteolla.

”Polkuja kohti ammattilaisuutta on erilaisia. 03-ikäluokan kärkipelaajat kuten Koivunen ja Yliniemi ovat jo pelanneet U18 MM-kisat, kun taas Ville Heikkala on nyt ansainnut sopimuksensa pelaamalla hyvän kauden Mestiksessä. Myös se on rikkaus, että junioripolku tuottaa erityylisiä pelaajia. Esimerkiksi Arttu Hyryn tyylinen voimahyökkääjä pystyy tuomaan peliin sellaisia ominaisuuksia, mitä ei tule kuin liukuhihnalta meidän juniorimyllystämme. Kaikilla näillä pelaajilla on nyt liigasopimus kourassa, mutta se millä aikajänteellä jokainen murtautuu Liigaan on vielä kysymysmerkki. Jokainen on kuitenkin omalla työllään ansainnut siihen mahdollisuuden.”

Kesäkuussa 18 vuotta täyttävä Ville Koivunen on yksi suomalaisista kärkinimistä tulevan kesän NHL-draftissa. Viime kaudella Koivunen oli Kärppien U20-joukkueen tehokkain pelaaja pistein 23+26=49. Viidessä playoff-ottelussa laitahyökkääjä saalisti neljä syöttöpistettä. Koivunen on ollut viimeisen kolmen kauden ajan joukkueensa tehokkain pelaaja.

Joonas Lohisalo, 18, on Koivusen tapaan laitahyökkääjä. 188-senttinen hyökkääjä pelasi viime kaudella viisi ottelua U18 SM-sarjaa pistein 5+5=10 ja 25 ottelua U20 SM-sarjaa pistein 5+10=15. Viidessä playoff-ottelussa U20-joukkueen kanssa hän kirjautti pisteet 2+2=4.

Arttu Hyry, 20, debytoi Liigassa menneellä kaudella. Fyysinen hyökkääjä pelasi kolme runkosarjaottelua ja yhden playoff-ottelun ilman tehopisteitä. Otteet miesten peleissä olivat kuitenkin ennakkoluulottomia ja energisiä. Kärppien U20-joukkueessa Hyry iski 36 otteluun 10+10=20 tehopistettä.

Aleksi Antti-Roiko, 19, on pelannut Kärppien U20-joukkueessa viimeiset kaksi täyttä kautta. Kaudella 2019 – 2020 hän pelasi 46 ottelua pistein 9+7=16. Kaudella 2020 – 2021 hän otti stepin eteenpäin pisteiden valossa, kun 39 peliä tuottivat 15 maalia ja 11 syöttöä, yhteensä 26 tehopistettä.

Sisu Yliniemi, 17, valittiin Suomen U18 MM-kisajoukkueeseen tänä keväänä. Yliniemi pelasi kisoissa seitsemän ottelua pistein 1+1=2. Kärppien U20-joukkueessa hän pelasi 34 ottelua pistein 5+9=14. Pudotuspeleissä viisi ottelua tuottivat pisteet 2+1=3.

Ville Heikkala, 21, kiekkoili viime kauden pääosin Kokkolan Hermeksessä. Mestiksen hopeamitaliin päättyneellä kaudella hyökkääjä iski runkosarjassa 6 maalia ja kahdeksan syöttöpistettä ja pudotuspeleissä neljä maalia ja yhden syöttöpisteen. Heikkala on U18 suomenmestari kaudelta 2015 – 2016 ja U20 suomenmestari kaudelta 2018 – 2019. Keväällä 2019 hän voitti U20-pudotuspelien maalipörssin ja hänet palkittiin pudotuspelien parhaana pelaajana Ville Peltonen -palkinnolla.