23.11.2020

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella. Kaudella 2019-2020 Aaltosen tehot Pelicansissa pelatuissa 48 ottelussa olivat 17+20=37. Kärpissä hän ehti pelata 12 runkosarjaottelua tehoin 2+5=7.

Kuluvan syksyn Aaltonen on viettänyt perheineen Helsingissä, ja treenannut kovasti muiden, toistaiseksi vielä ilman sopimusta olevien, pelaajien kanssa.

“Ei meidän treenaaminen ole sen kummemmin eronnut minkään normaalin joukkueen treeneistä. Ihan samanlaista treeniä ollaan päästy vetämään.  Pelit vain ovat puuttuneet.” 

Miehen edellisestä ottelusta on ehtinyt vierähtää kahdeksan kuukautta. Aaltonen ei ole kuitenkaan huolissaan pelitauostaan. Edessä onkin vielä kymmeniä runkosarjaotteluita, joita hyökkääjä odottaa täynnä virtaa ja innokkuutta.

“Kyllä tässä hyvässä kunnossa ollaan, eli siitä ei ainakaan jää homma kiinni! Pelikunto tulee tietenkin vain pelaamalla. Tosi hyvillä fiiliksillä olen tulossa Ouluun. Viime keväänä hommat jäivät vähän kesken, niin tullaan nyt viimeistelemään ne.”

Juhis liittyykin joukkueen vahvuuteen heti maanantaiaamuna, ja suuntaa joukkueen mukana vieraspelireissulle Jyväskylään. Joukkueeseen mies tuo mukanaan ennen kaikkea runsaasti kokemusta sekä kaukaloon että koppimaailmaan.

“Tuon mukanani pelitaitoa, peluriluonnetta, vauhtia ja ratkaisuvoimaa. Uskon, että pystyn tuomaan paljon asioita joukkueeseen. Ja tässä tilanteessa semmoisen piristyksen myös – täältä on tulossa mies, joka on virtaa täynnä!”


“Siinä vaiheessa, kun Jesse Puljujärvi teki NHL-sopimuksen, oli selvää, että hankimme siihen kärkeen vielä hyökkääjän. Nyt kun Jessen lähtö joukkueesta lähestyy, niin Juhamatti Aaltonen tuttuna pelaajana oli kärkinimenä, kun käytiin vaihtoehtoja läpi”,

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho taustoittaa Aaltosen hankintaa. Aho kertoo, että sopimusneuvottelut sujuivat vaivattomasti. Aaltonen käsitti hyvin seurojen tämänhetkisen haastavan tilanteen, ja oli valmis tulemaan neuvotteluissa vastaan.

Aaltonen tullaan Ahon mukaan näkemään merkittävässä ja vastuullisessa roolissa kuluvalla kaudella.

“Ylivoimaosaamista Juhis tuo myös joukkueeseen. Pitkä pelitaukohan tuossa on takana, mutta uskon, että hän pääsee nopeasti kiinni pelituntumaan ja pystyy auttamaan joukkuetta tuloksenteossa.”


Kärpät pelaa seuraavan kotiottelunsa tulevana lauantaina, kun Tampereen Tappara saapuu vieraaksi Ouluun. Liput huippukamppailuun kätevimmin Ticketmasterista!