28.12.2019

Tänään Raksilassa muistellaan Pelicans-pelin yhteydessä 20 vuoden päähän. Keväällä 2000 Oulun Kärpät varmisti lippunsa takaisin SM-liigaan, kun ylibuukatun katsomon edessä joukkue kaatoi Lahden Pelicansin lukemin 4–1. Nyt nykyajan Kärpät haastaa lahtelaiset, jotka pyrkivät nousemaan jälleen takaisin playoff-paikoille.

Tänään jälleen Liigassa pelataan tärkeistä pisteistä, ja Oulussa on odotettavissa nostalginen ja viihdyttävä ottelutapahtuma. Sarjakärki Kärpät isännöi sijalla 13 olevaa Pelicansia ja hakee kolmatta voittoa kauden keskinäisistä taisteluista. Pelikaanit saapuivat Raksilaan viimeksi lokakuun lopulla, jolloin Kärpät oli asteen vahvempi voittaen 5–3. Viimeisimmässä kohtaamisessa marraskuussa Kärpät haki Lahdesta pisteet 0–3.

Tämän jälkeen Pelicansissa on ehtinyt tapahtua. Huomattavin muutos tuli marraskuun lopulla, kun Ville Nieminen vapautettiin tehtävistään vastuuvalmentajana ja tilalle nousi Jesse Welling. Samoihin aikoihin Tomi Karhunen lähti Berniin ja joulukuussa seura purki sopimuksen hyökkääjä Janos Harin kanssa. Joulukuu on ollut haastava lahtelaisille, sillä kuudesta ottelustaan joukkue on saanut viisi pistettä. Toisaalta, otteluohjelma ei myöskään ole ollut helpoin mahdollinen, sillä näistä peleistä viisi oli sarjan kärkikuusikkoon kuuluvaa vastaan. Kärppien täytyy silti olla varuillaan. Myrskyvaroitus lahtelaisten taidoista saatiin tapaninpäivänä, kun Pelicans saalisti Helsingistä jatkoaikavoiton.

Kärpät pyrkii nousemaan takaisin tassuilleen tapaninpäivän tappion jälkeen. Torstaina oululaiset jäivät JYPin alle 5–2, vaikka pelissä olikin paljon hyviä asioita. Ensimmäistä kertaa tolppien välissä aloittanut Joel Blomqvist piti joukkuetta pystyssä huippupelastuksillaan, mutta tänään vastuun ottaa tervehtynyt Patrik Rybar, Blomqvist kakkosvahtinaan. Nuorten Leijonien matkassa Kärpistä ovat vielä Justus Annunen sekä hyökkääjät Aatu ja Aku Räty.

Blomqvist kertoi lauantain aamujäiden jälkeen olleensa iloinen saadusta mahdollisuudesta. Kahden viikon päästä 18 vuotta täyttävä nuorukainen joutui kovaan testiin, mutta onneksi pukukopista tuli kaivattua tukea.

Oli erittäin hauskaa saada mahdollisuus pelata isojen poikien kanssa. Kaverit tsemppasivat ja olivat isona tukena, ettei minun tarvinnut stressata vaan pelata omaa peliä.

Illan ottelutapahtumasta on tulossa monille tunteikas, sillä Raksilassa fiilistellään kevään 2000 liiganousua, joka varmistui jännittävän karsintasarjan päätteeksi. Hallilla voi törmätä tuon kevään sankareihin, sillä paikalle on kutsuttu koko kauden 1999-2000 joukkue huoltotiimeineen ja valmentajineen. Ennen kiekon putoamista jäähän tämä porukka käy esittäytymässä kaukalossa.

Ottelu alkaa kello 17.00.

Liput: Ticketmaster