29.10.2021

Kärpät kärsi tappion Mikkelissä sysimustan avauserän seurauksena. Ludwig Byströmin toisen erän kavennusmaali oli laiha lohtu, kun Jukurit marssi 3-1 kotivoittoon. Kärpät jatkaa vieraskiertuettaan huomenna Lappenrannassa.

Kärpät sai illan ensimmäisen ylivoimamahdollisuuden heti avauserän alussa, kun Anssi Löfman koukki Atte Ohtamaan kumoon hyökkäyspäässä.  Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut toivottua lopputulosta, ja hetkeä myöhemmin Jukurit iski. Kärppäjoukkue menetti kiekon keskialueella ja seuranneesta vastahyökkäyksestä Joachim Rohdin iski illan avausmaalin terävällä laukauksella. Jukurit onnistui toistamiseen alle minuuttia myöhemmin, ja erän lopussa Rohdin iski illan toisella maalillaan kotijoukkueen jo 3-0 johtoon. Avauserän kaikkia maaleja yhdisti se, että ne olivat seurausta Kärppien huolimattomasta keskialueen pelaamisesta.

Avauserässä yhdeksän kertaa torjunut Stanislav Galimov sai tehdä tilaa Joel Blomqvistille, joka otti torjuntavastuun toisen erän alusta lähtien. Katastrofaalisen avauserän jälkeen kaukalossa nähtiin sisuuntunut Kärppä-lauma, ja joukkue pystyi parantamaan kiekollista peliään huomattavasti. Erän ensimmäinen ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta toisella kerralla heilahti. Juhamatti Aaltosen ja Ville Koivusen esityöstä syntynyt Ludwig Byströmin ylivoimaosuma toi Kärpät kahden maalin päähän ajassa 36:25. Toiselle erätauolle lähdettäessä Kärpillä oli kaksi maalia kirittävänään.

Tuo kiri jäi päätöserässä haaveeksi. Kärpät sai odotetusti pelata paljon kiekolla Jukurien puolustaessa kahden maalin johtoasemaansa nöyrästi. Erinomaisia maalipaikkoja aukesi erän aikana useammalle pelaajalle, tolpat kilisivät ja kertaalleen käytiin jopa tarkastelemassa videoita. Erinomaisen ottelun pelannut Jukurit-vahti Oskari Salminen kuitenkin oli mies paikallaan ja pysäytti erässä 12 laukausta. Koko ottelussa Salmiselle kirjattiin 26 torjuntaa. Loppulukemat olivat päätössummerin soidessa Jukureille 3-1.

Kärppien pelit jatkuvat huomenna Lappeenrannassa SaiPan vieraana.