08.01.2022

Kärpät on tällä kaudella vaikeuttanut omia iltapuhteitaan heikoilla otteluiden aluilla. Tänään tilanne oli kuitenkin toinen, sillä Kärpät iski joukkueista ensimmäisenä. Libor Zabranskyn kaksiminuuttinen avasi Kärpille ylivoimamahdollisuuden, jonka käytti hyödyksi kanadalaishyökkäjä Troy Bourke. Bourken kauden kymmenes osuma syntyi Petter Emanuelssonin ja Ville Koivusen esityöstä. Kärpät iski avauserässä myös toistamiseen. Avausosumaa järjestellyt Emanuelsson sai toimia tällä kertaa viimeistelijänä, kun ruotsalainen vei Kärpät 2-0 johtoon erän puolivälin jälkeen. Syöttöpisteet Jaakko Niskalalle sekä tähän otteluun kakkosketjuun nostetulle Aku Rädylle. Kärppien Joel Blomqvist joutui antautumaan erän loppuminuuteilla, kun Patrik Puistola onnistui ylivoimalla. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Kärppien 2-1 johdossa.

Toisessa erässä kaukaloon luisteli ärsytetty Jukurit. Vieraat olivat joukkueista selvästi pirteämpi, ja palkinto oli luvassa ajassa 26:56 Oskars Batnan tasoitusmaalin muodossa. Kärpät vaihtoi samassa ajassa maalivahtia, ja tolppien väliin luisteli Stanislav Galimov. Venäläisvahdille kirjattiin erässä kahdeksan torjuntaa, ja päätöserään lähdettiin tasalukemista 2-2.

Jukurit jatkoi vahvaa peliään myös päätöserässä, ja hyppäsi hetkellisesti johtoasemaan Jarkko Immosen osumalla kolmannen erän puolivälissä. Kärppien Ville Koivunen kuitenkin kuittasi pelin taas tasoihin paria minuuttia myöhemmin, kun Kärpät oli päässyt jauhamaan ylivoimaa Niclas Lundgrenin rangaistuksen seurauksena. Osuma jäi varsinaisen peliajan viimeseksi, ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla juhlivat vieraat. Petrus Palmu päätti illan voittomaalillaan ajassa 62:52. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Linus Nässen ja Aatu Räty. Voitto oli Jukureille jo kolmas Kärppiä vastaan tällä kaudella.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikonloppuna, kun edessä on Satakunnan kiertue. Perjantaina vastassa on Ässät ja lauantaina Lukko.