16.03.2021

Mikkelin Jukurit oli tyly isäntä Ikioma Areenalla. Tuukka Tieksola iski Kärppien ainoan osuman 5-1 tappiossa.

Artikkelikuva: Petri Saarelainen

Kärpät sai ottelun lennokkaan startin, kun Tuukka Tieksola karkasi läpiajoon jo ottelun avausminuutilla. Tieksolan kauden kuudes maali syntyi tarkalla sijoituksella vain 34 sekunnin pelin jälkeen. Kärppien peli oli kohtuu hyvin uomissaan avauserän alussa, mutta erän edetessä Jukurit löysi peliään paremmin ja paremmin. Julius Vähätalon tasoitus syntyi ajassa 9:56.

Toinen erä oli Kärpiltä synkkä. Atte Mäkinen vei joukkueensa 2-1 johtoon ajassa 22:30, ja pian erän puolivälin jälkeen pelit oli Julius Vähätalon illan toisen osuman myötä jo 3-1. Pian Vähätalon osuman jälkeen Kärppien maalin edustalla nähtiin pystypainit, joiden seurauksena Jukurien Mäkinen ja Kärppien Otto Karvinen komennettiin suihkun puolelle väkivaltaisuudesta. Samaisesta tilanteesta kirjattiin lisäksi myös kaksi pikkukakkosta Jukureille ja yksi Kärpille. Tilannetta seurannutta ylivoimaa ei Kärpät kuitenkaan pystynyt hyödyntämään. Pian ylivoiman päättymisen jälkeen oli kotijoukkueen vuoro kokeilla, ja tällä kertaa verkko heilui. Anssi Löfmanin maali hyväksyttiin myös Mikko Mannerin haaston jälkeen, ja Jukurit siirtyi 4-1 johtoon.

Kolmannessa erässä Kärpät oli odotetusti aktiivisempi osapuoli, mutta toivotunlaista kiriä ei saatu aikaiseksi. Jukurit-vahti Sami Rajaniemi oli huomattavasti työllistetympi maalivahdeista 11 torjunnallaan, mutta kertaakaan oulaistelainen ei päätöserässä antautunut. Ottelun viimeinen osuma syntyi 19 sekuntia ennen päätössummeria, kun Henri Nikkanen taituroi loppulukemat 5-1 komealla osumalla.

Kärppien pelit jatkuvat jo huomenna Turussa, missä vastaan asettuu TPS.