28.12.2021

Jukurit ryösti voiton Raksilasta maalein 1-2. Ville Leskinen iski Kärppien ainoan maalin.

Avauserässä tempo oli korkea ja peli tasaista. Peli virtasi päästä päähän, mutta kumpikin joukkue onnistui pääsääntöisesti pitämään vastustajansa poissa ykköskorin maalipaikoilta. Ensimmäisen erän paras maalipaikka aukesi Ville Leskiselle, mutta Kärppä-hyökkääjä ei saanut kesytettyä pelivälinettä riittävän nopeasti avopaikassa. Erän lopussa Stanislav Galimov joutui venymään paraaatipelastukseen pitääkseen maalinsa puhtaana. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin lukemista 0-0.

Toisessakin erässä vauhtia piisasi, mutta vierasjoukkue oli se, joka sai koneestaan enemmän irti. Maaleja erässä ei kuitenkaan nähty, ja kaksikymppisen ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Arttu Paason kiinnipitämisjäähy. Molemmilla maalivahdeilla oli riittänyt töitä kahden ensimmäisen erän aikana. Galimov oli torjunut 20 laukausta, Jukurit-vahti Oskari Salminen 19.

Kolmannessa erässä Jukurit rankaisi Kärppiä huolimattomasta oman pään pelaamisesta. Aatu Räty löysi itsensä erinomaisesta vetopaikasta, ja mikkeliläisten tuore vahvistus Kirill Maksimov ohjasi joukkueensa 0-1 johtoon ensimmäisessä Liiga-ottelussaan. Kärppien takaa-ajo ei käynnistynyt toivotulla tavalla, ja lopulta Joachim Rohdin kuittasi tyhjään maaliin lukemat 0-2. Ville Leskinen toi Kärpät vielä maalin päähän, mutta yksi osuma oli laiha lohtu. Loppulukemat Jukurien hyväksi 1-2.

Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen oli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa odotetun ylpeä omasta joukkueestaan.

”Hyvä jääkiekko-ottelu, aika klassinen maalin peli. Pelin alku ei ollut meiltä hyvä, mutta ekan kympin jälkeen löysimme rytmimme. Meillä on sitkeä ja sitoutunut joukkue. Pelaajat haluavat pelata toisilleen. Se näkyi taas tänään täällä.”

Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkolan mukaan Kärppien iltaa leimasivat kurinalaisuuden ja nöyryyden puute.

”Ensimmäinen ja kolmas erä olivat ihan OK meiltä, mutta toinen erä oli aika kammottava. Siinä petti kurinalaisuus ja nöyryys joukkueelta tosi pahasti. Raaputtelimme siinä vaan ässä-arpoja ja kokeilimme, saisimmeko jotain aikaiseksi. Se leimasi myös vähän kolmatta erää. Emme pystyneet hoitamaan kurinalaisesti sitä tilannetta, josta ensimmäinen maali syntyi.”