03.12.2021

Kärpät on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen hyökkääjä Julius Hermosen kanssa. 24-vuotias Hermonen on paljasjalkainen kärppäläinen, joka on saanut kiekko-oppinsa keltamustissa. Hän teki Liiga-debyyttinsä kaudella 2016-2017 ja pelaa tällä hetkellä kolmatta kokonaista kauttaan Kärppien edustuksessa.

– Julle on vakiinnuttanut paikkansa Liiga-kokoonpanossa. Hän on hyvä kahden suunnan hyökkääjä. Olemme iloisia siitä, että Julle jatkaa riveissämme,

kommentoi Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho jatkoa.

Jatkosopimus kasvattiseuran kanssa herättää Jullessa lämpimiä fiiliksiä. Paikka edustuksessa on vakiinnutettu kovalla ja pitkäjänteisellä työnteolla.

– Täällä on hyvä yhteisö ja mukava ympäristö, jossa on mukava työskennellä. Ja totta kai Raksilassa on tosi mukava aina pelata. Reeneissä on aina hyvä sparraus, kun on kovia pelaajia vastassa. Sitä kautta nuori pelaaja kehittyy.

Hermonen on seurannut kokeneempien joukkuetovereidensa esimerkkiä ja ottanut oppia johtavilta pelaajilta. Esikuvista puhuttaessa Julle nostaa esille hyökkääjä Mika Pyörälän.

– Näen ehkä samoja asioita meissä molemmissa. Olen tykännyt katsoa tosi paljon sitä, kuinka Spede johtaa esimerkillään ja on henkisesti tosi vahva. Spedekään ei ole ehkä mikään äänekkäin kopissa, mutta se, millä tavalla hän kantaa itseään kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella, niin sitä on ollut kyllä ihailtavaa katsoa.

Kärpät on tahkonnut runkosarjaa nyt 26 ottelun verran. Yhtä monta kertaa Hermonen on kuulunut joukkueensa pelaavaan kokoonpanoon. Näissä otteluissa hän on iskenyt tehot 2+6=8. Kärsivällinen ja pitkäjänteinen työnteko on tuottanut hedelmää, ja nuori mies on hyvin motivoitunut jatkamaan kohti seuraavia kehitysaskeleita.

– Henkilökohtaisena tavoitteena on totta kai päästä mahdollisimman korkealle sarjatasolle. Se vaatii sen, että pystyn täällä Kärpissä ottamaan vielä steppejä eteenpäin, tekemään voittavia asioita joka päivä ja saamaan omaa peliä entistä varmemmaksi.