08.11.2019

Julius Junttila solmi loppukauden mittaisen sopimuksen Oulun Kärppiin lokakuun puolivälissä ja on siitä eteenpäin osoittanut samoja taitoja, mitä Oulussa ollaan pitkän aikaa voitu ihailla. Julle kertoo, ettei mikään muu osoite olisi ollut parempi Suomessa kuin oma kasvattajaseura.

Hyvin tuttuun paikkaan tulin takaisin. Valmennus, johtohenkilöt ja puolet pelaajista ovat tuttuja. Ja olin treenaillut tämän nykyisen joukkueen kanssa melkein koko elokuun, niin oli helppo tulla takaisin. Vaikeaa se on kuvitella, että vetäisin Liigassa muualla kuin Kärpissä.

Maikkulan suunnalla kasvanut Junttila kävi lapsena luistelukoulussa ja kertoo jo silloin haaveilleensa Kärpissä pelaamisesta ja mestaruuksien voittamisesta. Toiveet tulivat vähitellen todeksi, kun Junttila pelasi kaudella 2009-2010 ensimmäiset vaihtonsa edustusjoukkueessa ja ensimmäisen mestaruusmitalin hän sai kaulaansa keväällä 2014. Toki sitä ennen hän oli juhlinut Suomen mestaruutta A-nuorissa 2010 ollen sekä maali- että pistepörssin ykkönen.

Seuraava SM-kulta tuli 2015, jolloin Junttilalla oli ollut takanaan jo neljä kokonaista kautta Suomen pääsarjassa. Nopea ja ketterä hyökkääjä teki todellisen nousunsa Liigan eliittiin kaudella 2017-2018. Tuolloin Junttila dominoi läpi vuoden ja putsasi palkintopöydän, kun Kärppien mestaruuskeväänä hän voitti parhaan pelaajan palkinnon runkosarjassa ja pudotuspeleissä. Kauden aikana syntyi tehot 13+39=52 ja pudotuspeleissä 8+6=14. Mahdollisuuden tähän isoon läpimurtoon antoi päävalmentajaksi noussut Mikko Manner.

Kun tein sille kaudelle Kärppiin sopimuksen, niin Mamba teki selväksi, että saan ison ruudun joukkueessa ja hän luottaa, että pystyn kantamaan sen. Se oli ensimmäinen kausi Kärpissä, kun olin ykkösruudussa. Oli sitten mukava nähdä, että onnistuin siinä roolissa ja pystyin olemaan Mamban luottamuksen arvoinen.

28-vuotias Junttila on pelannut tähän mennessä kuusi ottelua ja tehnyt niiden aikana pisteet 3+2. Hän on viimeistellyt kaksi voittomaalia ja lisää on varmasti tulossa, kun kausi taas jatkuu maajoukkuetauon jälkeen.

Uutiseen liitetyssä videohaastattelussa Julle kertoo muun muassa ajastaan Kärpissä ja esittelee hieman lapsuuden seutujaan. Junttila ja muut Kärppien pelaajat ovat iskussa jälleen ensi viikolla, kun joukkue pelaa perjantaina Lahdessa Pelicansin vieraana ja lauantaina kotonaan TPS:ä vastaan.

Video on tehty yhteistyössä Nesteen kanssa.