21.04.2023

Kärpät on kiinnittänyt ensi kauden hyökkäykseen Julius Junttilan sekä Joose Antosen.

”Keskiviikkona aloitettiin kertomalla meidän pakiston kulmapalasista, niin nyt voidaan jatkaa tähän loppuviikkoon kärkilaitureiden kiinnityksillä”,

tuumaa Kärppien kehitysjohtaja Lasse Kukkonen.

 

Kärppäkasvatti Julius Junttila on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen seuran kanssa. 31-vuotias hyökkääjä on edustanut Liigassa yksinomaan Kärppiä voittaen ammattilaisuransa aikana yhteensä kolme Suomen mestaruutta, yhden SM-pronssin sekä yhden CHL-hopean.

Kaudella 2017-2018 Junttila voitti Kärppien sisäisen piste- ja syöttöpörssin tehoilla 13+39=52. Hänet palkittiin runkosarjan parhaana pelaajana. Mestaruuteen huipentuneen kauden päätteeksi hänet palkittiin lisäksi pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana, pelaajien äänestämänä kauden parhaana pelaajana sekä valittiin SM-liigan tähdistökentälliseen. 

Kaudella 2022-2023 Junttila kirjautti 48 pelaamassaan ottelussa tehot 10+16=26.

”Julle on oululaisille tuttu kaveri, joka pystyy pelaamaan todella monipuolista jääkiekkoa. Hän on hyvin liikkuva huippupelaaja, ja on hienoa, että hän päätti jatkaa Oulussa!”

kommentoi Kukkonen.

Junttila kertoo, että kulunut kausi meni henkilökohtaisesti vähän samaan tyyliin kuin joukkueella kokonaisuutenakin.

”Kiva jatkaa rakkaassa kotiseurassa. Paljon jäi viime kaudesta parannettavaa, kuten tuloskin sen kertoo. Nyt on aloitettu uuteen kauteen valmistautuminen ja pitkä kesä edessä – tässä on hyvin aikaa laittaa itsensä iskuun”,

Junttila tuumaa.

 

Uutena tulokkaana Kärppien hyökkäyksessä nähdään 27-vuotias Joose Antonen. Kuluneen kauden KooKoossa pelannut Antonen on Ilves-kasvatti ja edustikin seuran Liiga-joukkuetta kolmen kauden ajan ennen siirtymistään Kouvolaan.

Antonen pelasi pisteiden valossa uransa toistaiseksi tehokkaimman kautensa 2021-2022 KooKoon paidassa. 60 pelatussa ottelussa kertyi tehot 12+29=41, ja näillä lukemilla Antonen voittikin joukkueensa sisäisen pistepörssin.

”Antonen tuo uhkaa ylivoimapeliin, ja pysyy hyvin kiekossa. Hän on ottanut tasaisesti askelia eteenpäin Liigassa, ja pääsi viime vuonna maajoukkueenkin mukaan. Hän on hyvässä kehityskulussa urallaan, ja tuo mukanaan hyvän kätisyyden sekä osaamista hyökkäyspäähän”,

kuvailee Kukkonen.

Antonen itse kertoo olevansa innostunut ja hyvillä fiiliksillä uuden äärellä.

”Jokin aika sitten juttelin Lauri Marjamäen sekä tuntemieni kärppäpelaajien kanssa, ja asiaa kun pähkäilin, niin tämä alkoi tuntua hyvältä idealta.”

Pelaajana Antonen on vahvimmillaan kiekollisena ja hyökkäyspelissä. Oululaisseuraan hän saapuu avoimin mielin.

”Uskon, että tämä on se kuuluisa seuraava steppi urallani ja pystyväni sen siellä ottamaan. Oulu vaikuttaa kovalta kiekkokaupungilta, missä jääkiekko kiinnostaa ihmisiä. Uskon siihen, että Kärpät nousee takaisin Liigan kärkiseuraksi. Toivon näkeväni mahdollisimman paljon ihmisiä hallilla, kun sarja alkaa.”