17.10.2019

Liigan päivän ainoa ottelu pelataan tänään Helsingin jäähallissa HIFK:n isännöidessä Oulun Kärppiä. Joukkueet kohtaavat tällä kaudella ensimmäistä kertaa ja varmaa on, että ottelua seurataan suurella mielenkiinnolla. Yksi suuri syy siihen on Julius Junttila, joka on mukana Kärppien kokoonpanossa.

Kärpät kääntää katseensa takaisin kotimaiseen Liigaan ja pelaa tänään Nordenskiöldinkadulla aina isoja tunteita herättävää HIFK:ta vastaan. Oululaiset jahtaavat sarjakärjessä porskuttavaa Tapparaa, jolla on kuuden pisteen etumatka. Tarjolla olevat kolme pistettä maistuisivat myös stadilaisille, joiden kausi ei ole alkanut halutulla tavalla.

HIFK on sarjataulukossa sijalla 12. Kymmenestä pelistä joukkue on voittanut kolme varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoilla. Illan isäntäjoukkue on pelannut vähämaalisia pelejä ja sen maalisaldo 19 on Ässien kanssa koko sarjan alin. Toisaalta, 25 päästettyä takaiskua kertoo HIFK:n puolustuksen olleen vähintään kelvollinen. Esimerkiksi viime lauantaina TPS jäi pisteittä HIFK:n voittaessa 2-1.

Helsingin jäähalli voi olla tänään tupaten täynnä, joka tarkoittaa päälle 8000 silmäparia lehtereille. Isännät tuovat kotiyleisönsä eteen paljon yksilötaitoa sekä vahvoja luistelijoita. Vaikka HIFK luopui viime kauden jälkeen monista nimimiehistä, on se onnistunut paikkaamaan aukkoja kovilla kiinnityksillä. HPK:sta saapui Teemu Turunen ja Otto Paajanen, Pelicansista Jesse Saarinen ja Mikko Kousa, Ässistä Andreas Bernard sekä Ruotsista maailmanmestari Jere Sallinen ja Sebastian Dyk. Lisäksi maalivahti Frans Tuohimaa ja puolustaja Rony Ahonen palasivat takaisin HIFK:n nuttuun. Joukkue vahvistui hiljattain Joonas Järvisellä, joka saattaa tänään pelata kauden avausottelunsa.

Ainakin Kärppien riveissä nähdään odotetun pelaajan ensiesiintyminen, kun kauden mittaisen sopimuksen allekirjoittanut oman kylän poika Julius Junttila pukee kärppäpaidan taas ylleen. Toissa kauden Liigan MVP pelaa samassa ketjussa Michal Kristofin sekä Aku Rädyn kanssa. Patrik Rybar ottaa torjuntavastuun maalipuiden välissä.

Liigatorstain ainoa ottelu alkaa kello 18:30 ja tuttuun tapaan Telia TV näyttää sen suorana.