26.12.2019

Kärpät taipui Jyväskylässä liigaillan huippupelissä ja joutui palaamaan kotiin tyhjin käsin. Toisen erän musta minuutti ratkaisi paljon eikä päätöserän kiri riittänyt loppuun asti. Seuraavaksi Kärpät valmistautuu ennen uutta vuotta kahteen kotipeliin.

JYP oli täyden LähiTapiola Areenan edessä vierasjoukkuetta parempi ja voitti Kärpät 5-2 (1–0, 3–1, 1–1). Liigan kärkisijoilla majailevat joukkueet tarjosivat viihdyttävän ja vauhdikkaan taistelun, jossa maalitilanteissa ei pihistelty. Ensimmäisen Liiga-pelinsä aloittanut Joel Blomqvist ei tilastoinut ensimmäistä voittoaan, mutta nuorukainen voi pitää leukansa ylhäällä tämän illan jälkeen.

1.erä

Kärpät on tottunut siihen, että vastustaja aloittaa pelit aktiivisesti, mutta tänään oululaiset olivat nopealla jalalla liikkeellä ensimmäisillä minuuteilla. Jesse Puljujärvi oli ahkera laukoja ja sai JYPin maalivahdin venymään tolppien välissä. Myös Julius Junttila oli lähellä onnistua, mutta kiekko pomppi ohjauksesta ylärimaan. Kaikki toimi oululaisilla, paitsi viimeistely, ja siitä JYP kiitti ennen erätaukoa, kun Robert Rooba löi isännät johtoon. Näin ollen tauolle siirryttiin isäntien johdossa. JYP vaihtoi erätauolla maalivahtia, ja Eetu Laurikainen teki tilaa Niko Parkkiselle.

2.erä

JYP tarjosi kylmää vettä niskaan heti toisen erän avausminuutilla, kun Jarkko Immonen löi irtokiekon vieraiden häkkiin. Kärpät sisuuntui ja jatkoi hyvää pelaamista hyökkäyspäässä. Yrittäminen toi palkinnon 27. peliminuutilla Otto Karvisen ohjatessa Ludwig Byströmin vedon maaliin. Kärppien kiri koki kohtalokkaan kolauksen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Pelin 35. minuutti oli synkkä, sillä JYP sai lisättyä johtoaan kahdella onnistumisella. Ensin Petrus Palmu rokotti ja 14 sekuntia myöhemmin Juha-Pekka Hytönen venytti verkkoa. Päätöserään lähdettiin vaikeassa tilanteessa 4-1.

3.erä

Kärpät lähti selkä seinää vasten kohti kolmatta erää. Vieraat aloittivatkin hurjalla draivilla ja saivat laukauksia kohti JYP-maalia. Lopulta muuri murtui 49. minuutilla, kun Jesse Koskenkorva sai mailansa reboundiin. Kiekko pysyi tämän jälkeen paljolti Kärppien lavassa, mutta JYP säikytteli nopeilla vastahyökkäyksillään. Blomqvist kesti JYPin ylivoimahyökkäykset upeasti ja piti Kärpät iskuetäisyydellä. Kun toisessa päädyssä maaliverkko ei soinut, Kärpät joutui ottamaan riskin ottamalla maalivahdin pois. Se kostautui, kun Blomqvistin pimentoon jäänyt pistehai Julius Nättinen siirsi kiekon sisään.

Tapaninpäivän kärkitaisto päättyi isäntäjoukkueen voittoon 5–2. Blomqvist torjui illan aikana 18 kutia. JYP-vahdeista Laurikainen pysäytti 9 ja Parkkinen 13.

Vastuuvalmentaja Mikko Manner myönsi tosiasiat ottelun jälkeen. JYP oli Kärppiä parempi. Positiivisiakin asioita löytyi, ja 17-vuotias Blomqvist sai ansaitun maininnan.

JYP oli selvästi parempi joukkue. En onnistunut omassa työssäni tänään, että olisin saanut joukkueen valmiiksi tähän hurmokseen ja taistelemaan noin hyvää kotijoukkuetta vastaan. Ainoita ilonpilkahduksia oli se, että saatiin liigatasolle uusi tulevaisuuden maalivahti Joel Blomqvist, joka piti kolmannessa erässä muutamalla haamutorjunalla meidät taistelussa mukana.

Illan tuloksilla JYP pienensi Kärppien etumatkaa sarjataulukossa. Kärpät jatkaa piikkipaikalla 74 pisteellä, mutta nyt JYP väijyy 11 pisteen päässä. Joukkueiden välissä Tappara istuu kakkosena 68 pisteellä.

Kärpät suuntaa takaisin kotiin valmistautumaan loppuvuoden kahteen kotipeliin. Lauantaina Kärpät kohtaa Pelicansin juhlapelissä, jossa muistellaan Kärppien vuoden 2000 nousua SM-liigaan. Maanantaina edessä on tiukka kotipeli KalPaa vastaan.

Liput: Ticketmaster