17.08.2021

Kärpät ei saanut itsestään parasta irti kauden 2021 – 2022 kotidebyytissään. 17-vuotias Niklas Kokko kirjautti uransa ensimmäiset minuutit edustusjoukkueen riveissä, ja Radek Koblizek iski Kärppien illan ainokaisen 1-5 tappiossa JYPille.

Kärpät tuli kauden toiseen harjoitusotteluunsa sisään raikkaalla jalalla, ja ottelun alku lupaili hyvää illan kannalta. Toisin kuitenkin kävi. Avauserä ehti hieman alle puoleenväliin, kun vierasjoukkue aloitti maalinteon, asialla JYPin tsekkipakki Jan Scotka. Ennen ensimmäistä erätaukoa vieraat osuivat vielä toistamiseen, kun Reid Gardiner tuplasi johdon illan ensimmäisellä osumallaan. Kärppien maalilla Joel Blomqvist kirjautti erässä yhdeksän torjuntaa, JYP-vahti Markus Ruusu torjui 10 laukausta.

Toinen erä oli Kärppien kannalta murheellinen. Kanadalaishyökkääjä Gardiner tykitti kaksi lisäosumaa täydentäen hattutemppunsa, ja Santeri Koskela iski lukemat 0-5 taululle ajassa 34:53. Kärpät onnistui luomaan toisessa erässä vieraita enemmän laukauksia, mutta vain muutama lähti maalintekosektorin tuntumasta. Kärpät lähti viiden maalin takaa kolmanteen erään.

Päätöserän Kärpät aloitti vaihtamalla maalivahtia. Joel Blomqvistin tolppien välissä korvasi Niklas Kokko. 17-vuotias Kokko selvisi illasta puhtain paperein, kun hän torjui rauhallisin ottein kaikki viisi maalia kohti suuntautunutta laukausta. Kärppien illan valonpilkahdus oli Radek Koblizekin kavennusosuma heti päätöserän alussa. Syöttöpisteet maaliin kirjauttivat Kärppiin täksi kaudeksi palannut Veli-Matti Tiuraniemi sekä Aatu Räty. Loppulukemat Raksilan illassa JYPille 1-5.

Kärppien harjoitusottelut jatkuvat heti ylihuomenna torstaina, kun joukkue matkustaa Luulajaan.