21.02.2020

Eilen iltamyöhään Lappeenrantaan saapunut Kärpät kohtaa tänään Kisapuistossa SaiPan.

Kärppien viikonloppu on jälleen kerran kiireinen, kun joukkue pelaa perjantaina ja lauantaina. Tänään vastassa on Lappeenrannan SaiPa ja huomenna kohdataan unelmakautta pelaava Kouvolan Kookoo. Matkustuksellisesti Kaakkois-Suomen reissut ovat haastavia, mutta hyökkääjä Julius Hermonen viihtyy omien sanojensa mukaan tien päällä.

Matka tänne sujui hyvin. Reissupäivät ovat ihan mukavia, sillä tien päällä tulee paljon hyviä juttuja joukkuekavereiden kanssa.

Kontrasti viikonlopun kahden ottelun välillä on valtava. Tänään Kärpät kohtaa playoff-paikasta enää teoreettisesti taistelevan SaiPan, jolla matkaa kymmenen parhaan joukkoon on tällä hetkellä 14 pistettä. Huomenna luvassa on taistelu sarjakolmosta KooKoota vastaan.

Kärpät ja SaiPa ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti. Kärpät on poistunut kaukalosta joka kerta voittajana, mutta varsinkin alkukauden väännöt olivat tiukkoja. Tammikuun alussa SaiPa kaatui Oulussa maalein 3-0. Ennen helmikuun siirtotakarajan umpeutumista SaiPa luopui mm. Robin Salosta ja Teemu Ramstedtista. Salon uusi osoite löytyi Ruotsista, Örebrosta, kun taas Ramstedt siirtyi hieman yllättäen Suomi-Sarjassa pelaavan Kiekko-Espoon riveihin.

SaiPa lähtee illan otteluun tappio niskassaan. Keskiviikkona paikastaan kuuden parhaan joukossa taisteleva HIFK haki Kisapuistosta pisteet maalein 1-4. SaiPan ainoan maalin iski hyvässä vireessä oleva slovakialainen maaliruisku, Tomas Zaborsky. Kolmeen viime peliin Zaborskyn lavasta on syntynyt tehopisteet 2+2=4.

Kärpillä on alla kaksi voitokasta ottelua. Kuluva peliviikko käynnistyi kotipelillä Vaasan Sportia vastaan, josta voitto irtosi maalein 2-1. Verkkoa ottelussa heiluttivat Jesse Puljujärvi ja Radek Koblizek. Jokainen sarjapiste tulee tällä hetkellä tarpeeseen, sillä sarjakakkonen Tappara väijyy vain kahden pisteen päässä sarjataulukossa. Kärppien turvana on se, että Tappara on pelannut yhden ottelun enemmän.

Kärppien kokoonpanossa nähdään joitakin muutoksia keskiviikkoon verrattuna. Pakiston muodostavat tänään Joona Huttula ja Mikko Niemelä, Miihkali Teppo ja Ludwig Byström, Lasse Kukkonen ja Topi Niemelä, sekä seitsemäntenä puolustajana pelaava Aleksi Mäkelä.

Hyökkäysosastolla ykkösketju pysyy ennallaan, mutta kakkosketjussa Julius Junttilan ja Janne Pesosen rinnalle nousee Juhamatti Aaltonen. Kolmosketjussa hyökkäävät Sami Anttila, Michal Kristof ja Radek Koblizek, ja nelosketjussa Miska Humaloja ja Jari Sailio saavat rinnalleen Julius Hermosen.

Kärppäkasvatti Hermonen on pelannut kuluvalla kaudella Liigassa 28 ottelua tehopistein 3+9=12. 23-vuotias hyökkääjä on pelannut myös kolme ottelua Mestistä Kokkolan Hermeksessä. Noissa otteluissa Hermonen on iskenyt yhden maalin. Tänään oululaishyökkääjä lupaa kaukaloon ketjultaan paljon vauhtia.

Muodostetaan toivottavasti vauhdikas ketju. Laitetaan jalat liikkeelle, ja toivottavasti saadaan sitä kautta aiheutettua hämminkiä vastustajan päädyssä.

Kärpät tänään:

SaiPa – Kärpät tänään Lappeenrannan Kisapuistossa kello 18:30!