09.08.2019

Oulun Kärpät aloitti syksyn harjoituspeliurakan perjantai-iltana Iisalmessa. Vastaan asettunut KalPa aloitti vahvasti, mutta toisen ja kolmannen erän tykityksillä Kärpät vei voiton 1-7 (1-0, 0-3, 0-4).

Iisalmen jäähallilla nähtiin perjantaina nälkäinen ja näytönhaluinen kärppälauma, kun Kärpät ja KalPa ottivat toisistaan mittaan oululaisten syksyn ensimmäisessä harjoitusottelussa. Energiaa täynnä olevat joukkueet tarjosivatkin viihdettä paikalle saapuneille kannattajille. Peli sisälsi maaleja, kovia taklauksia sekä taitavia yksilösuorituksia. Pitkä odotus oli ohi, jääkiekko on palannut!

Ensimmäinen erä antoi heti osviittaa illan näytöksestä. Kiekko liikkui nopeasti päästä päätyyn, ja maalivahdit Patrik Rybar ja KalPan Eero Kilpeläinen joutuivat kovan urakan eteen. Kaksikosta ensimmäisenä joutui antautumaan Kärppien Rybar, kun Julius Rantaeskola unohtui maalin eteen yksinään ja pääsi laukomaan KalPan johtoon. Osuma syntyi ajassa 17:37, eikä lisäosumia erässä enää nähty. Viimeisellä minuutilla KalPa sortui kahteen jäähyyn, joten toinen erä alkoi 5vs3-erikoistilanteella.

Toisessa erässä Kärpät sai mahdollisuuden pelata yli minuutin kahden pelaajan ylivoimalla. Sitä aikaa ei tarvinnut käyttää loppuun, sillä Kärpät teki kaksi ylivoimamaalia ja käänsi pelin edukseen 1-2. Ensin Shaun Heshkan kova kuti kimpoili maalin edessä häkkiin ja hetkeä myöhemmin Tino Metsävainio pujotteli pelivälineen ohi Kilpeläisen.

KalPa sisuuntui menetettyään johtonsa ja vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä kohti Rybaria. Slovakialainen maalivahti pelasi kuitenkin erinomaisesti, eikä KalPan vaaralliset vedot ohittaneet miehen suojuksia enää uudelleen. Tärkeät kopit toisen erän puolivälissä antoivat Kärpille mahdollisuudet kasvattaa johtoa, ja silloin kuvaan astui Aku Räty.

Ajassa 37:21 Räty löysi itsensä hyökkäysalueen keskeltä ja tähtäsi kiekon komeasti yläkulmaan maaliraudan kautta. Rädyn maali oli toisen erän viimeinen, joten kolmanteen lähdettiin Kärppien johdossa 1-3.

Päätöserässä Kärpät taisteli yhä hanakammin ja metsästi lisäosumia ahkerasti. KalPan puolustus ei kestänyt kovaa painostusta loputtomiin, ja niin Jakub Krejcik, Jesse Koskenkorva, Michal Kristof kuin myös pelin energisimpiin kuulunut Jari Sailio saivat nimensä maalitilastoon.

Peli päättyi Kärppien voittoon 1-7. Maalivahti Rybar venyi kiekon tielle 20 kertaa ja Kilpeläinen 25.

“Nousujohteinen matsi meiltä. Ensimmäinen erä oli tiukka, mutta toisessa päästiin omaan tekemiseen kiinni. Nähtiin juuri niitä asioita, joita olimme treeneissä painotettu”, apuvalmentaja Lauri Mikkola kommentoi ottelun jälkeen.

Seuraavaksi Kärpät pelaa ensi viikolla Pyhäjärvellä TPS:ää vastaan. Liput otteluun ovat myynnissä Ticketmasterissa.