14.02.2020

Oulun Kärppien viikon ainoat pelit pelataan tänään ja huomenna samaa vastustajaa vastaan. Back to back -peleissä vastaan asettuu Helsingin IFK, joka keikkuu sarjassa kuudentena. Ottelutapahtumassa juhlistetaan kärppävahti Nicklas Bäckströmiä.

Tänä vuonna ystävänpäivä kuluu Raksilan jäähallilla, kun pohjoinen ja etelä kamppailevat jälleen sarjapisteistä. Ennen ottelutapahtuman alkua jään valtaa Kärppiin merkittävän jäljen jättänyt Niklas Bäckström, joka edusti oululaisseuraa neljän kauden ajan vuosina 2002-2006. HIFK:n kasvatin lisäksi katseet kääntyvät myös Kärppiin palanneeseen Juhamatti Aaltoseen.

Aaltonen tuli tänä aamuna Raksilaan ja sai pukea välittömästi kamat päällensä, sillä hänen nimensä löytyy illan kokoonpanosta. Kevään 2014 sankari ottaa paikkansa Jussi Jokisen ja Janne Pesosen ketjusta. Vastuuvalmentaja Mikko Manner kommentoi aamujäiden jälkeen, että Iin taikuri tuo miehistöön taitoja, jotka ovat jo monella tiedossa.

Juhamatti on loistava pelaaja. Seitsemän vuotta sitten olin samassa joukkueessa hänen kanssaan, ja tässä välissä hänen taitonsa eivät ole kadonneet mihinkään. Hänestä paistaa aito peli-ilo ja halu pelata vieruskaverille.

Manner tuntee Aaltosen ja tietää, mitä tältä voi kentällä odottaa. Peliaikaa ja vastuuta on luvassa, vaikka mies vasta Ouluun saapuikin.

Juhamatti tulee Jokisen ja Pesosen rinnalle tuomaan kiekossa pysymisen taitoa ja yhteistyötaitoa, mitä tällainen kokenut ketju monesti tarvitsee. He tarvitsevat siihen oikein sijoittuvan kaverin ja yhteispelillistä voimaa. Hän tuo myös voimaa tasakentin pelaamiseen ja erikoisosaamista ylivoimapeliin.

Helsingin IFK tuo aina Kärppien otteluihin oman mausteensa. Kuluvalla kaudella joukkueet ovat kohdanneet neljästi ja pisteet ovat jakautuneet helsinkiläisille 8-4. Joukkueet kohtaavat runkosarjassa viimeisen kerran huomenna, joten keskinäisten otteluiden herruus on vielä ratkaisematta. HIFK on sarjassa kuudentena seitsemän pistettä HPK:ta edellä ja pyrkii hakemaan ohitusta Lukosta ja Ilveksestä, jotka ovat niin ikään seitsemän pisteen päässä.

Aaltonen lisää Kärppiin taitoa ja oveluutta, mutta myös HIFK vahvisti eilen ryhmäänsä, kun Pelicansin Antti Tyrväinen allekirjoitti lainasopimuksen loppukaudeksi. Vahvasta nipusta täytyy pitää silmällä ainakin Sebastian Dykiä, joka kantaa loukkaantuneen Teemu Turusen puolesta kultakypärää, sekä nuorta Brad Lambertia, jolle ennustetaan poikkeuksellisen loistokasta jääkiekkoilijauraa.

Kärppien kokoonpanossa ei suuria yllätyksiä nähdä. Maalissa torjuu Justus Annunen ja Patrik Rybar toimii varamiehenä. Aaltonen pelaa tilapäisellä numerolla 33, mutta siirtynee ensi viikolla tuttuun numeroon 50.

Kokoonpano:

Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18.30. Paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin, sillä Bäckström lämmittää yleisön valmiiksi ja fanipäätyyn levitetään uusi komea tifo.

Liput: Ticketmaster