11.10.2019

Oulun Kärpät ja Mikkelin Jukurit kohtaavat toistamiseen tänä syksynä, kun joukkueet pelaavat sarjapisteistä Ikioma Areenalla. Oululaisilla on takana CHL-reissu eikä otteluohjelma ole helpottumassa, kun lauantaina edessä on kotipeli Tapparaa vastaan.

Kärppien kausi Liigassa jatkuu Skellefteå-reissun jälkeen Mikkelissä, missä odottaa syyskuussa kertaalleen kaadettu Jukurit. Viimeksi joukkueiden pelatessa vastakkain Jukurit laittoi Kärpät ahtaalle ja johti vielä päätöserän puolivälissä, kunnes Radek Koblizek ohjasi kiekon maaliin. Lopulta Shaun Heshka pelasti pisteet laukomalla jatkoerässä kiekon häkkiin.

Liigassa kuudentena majaileva Jukurit haluaa palauttaa alkusyksyn hyvän pelivireensä. Kahdesta edellisestä ottelusta sarvipäät ovat keränneet pisteen, mutta laajemmin katsottuna Jukurit ovat jääneet kokonaan pisteittä vain kerran viimeisen seitsemän pelin aikana. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner kehuukin illan vastustajaa, joka on kauden odotuksiin verrattuna suoriutunut hyvin.

Silloin Oulussa pelatessamme oli puhetta, miten Jukurien urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari on onnistunut organisaation resursseilla kokoamaan erinomaisen joukkueen. Jukurit on monipuolinen ja hyvä joukkue eikä se vahingossa roiku korkealla sarjassa.

Mamba odottaa jälleen tiukkaa ottelua ja vaatii joukkueelta vahvaa tekemistä, jotta Ikioma Areenalla pistetili kasvaisi.

Huippusuoritusta vaaditaan ja niin se urheilussa pitää ollakin. Me keskitytään omaan tekemiseen ja uskon, että pelin alettua olemme valmiina taistelemaan ja pelin loputtua valmiina kunnioittamaan lopputulosta kävi miten kävi.

Jukurien kokoonpanosta täytyy nostaa ainakin maalivahti Sami Rajaniemi, joka urakoi Oulussa 37 torjunnan verran. Lisäksi Mika Partanen ja Vadim Pereskokov ovat ahneita maalintekijöitä ja nuori tsekkiläinen puolustaja Jakub Galvas on ottanut komennon joukkueen kultakypäränä pistein 1+7.

Kärppien kokoonpanoon on tullut viilauksia tiistain CHL-pelistä. Ykköskenttä on säilynyt entisellään. Aku ja Aatu Räty ovat jälleen mukana ja kiekkoilevat samassa kolmikossa Sami Anttilan kanssa. Maalilla torjuu kaksi viimeistä Liiga-vastustajaa nollannut Justus Annunen.

Perjantai-illan ottelu alkaa kello 18:30. Ottelu näkyy suorana Telia TV:ssä ja myös Kärppien Twitter-tili pysyy ajan tasalla pelin kohokohdista.

Heti Jukurit-ottelun jälkeen Kärpät palaa kotiin pikavauhtia, koska huomenna luvassa on tulinen kotipeli sarjakärjessä porskuttavaa Tapparaa vastaan. Liput lauantai-illan matsiin ovat myynnissä Ticketmasterissa.