03.05.2022

Kaksivuotisella sopimuksella Kärppiin liittynyt Teemu Turunen odottaa innolla aikaansa Oulussa. Kesän ohjelmassa on harjoittelun lisäksi häät – ja toivottavasti kalareissu.

Kärpät tiedotti aiemmin tänään, että 26-vuotias hyökkääjä Teemu Turunen liittyy joukkueeseen kaksivuotisella sopimuksella. Helsingissä Jokerit-kasvatti on edustanut Liigassa aiemmin HPK:ta ja HIFK:ta.

Oulu ei entuudestaan ole Helsingissä syntyneelle Turuselle kovinkaan tuttu paikka. Vierasjoukkueen edustajana harvoin pääsee pelipaikkakuntiin valtavan syvällisesti tutustumaan. Kovana kalamiehenä yksi paikka kuitenkin nousee heti mieleen – Merikoski.

”En ole kauheasti Oulussa viettänyt aikaa. Läpi olen ajanut ja pelireissuilla tutustunut jonkun verran. Tiedän keskustan, jäähallin ja sen, että Merikoskesta saa lohta.”

Vaikka paikka ei ole tuttu, niin tuttuja kasvoja Kärppien joukkueesta löytyy jonkun verran. Päävalmentaja Lauri Marjamäen lisäksi yhteistä historiaa löytyy muutaman pelaajan kanssa.

”Junttila on tuttu Jokereista ja Leskinen HIFK:sta. Ohtamaan ja Tiivolan tunnen maajoukkueen kautta. Kaikki, jotka tunnen ovat todella hyviä jätkiä. Odotan innolla, että pääsen aloittamaan hommat Oulussa.”

Kaksi mestaruutta Mestiksessä, yksi Liigassa

Turunen aloitti ammattilaisuransa Mestiksessä, Mikkelin Jukureissa, missä hän juhli Mestiksen mestaruutta keväinä 2015 ja 2016. Liigassa hän debytoi kaudella 2016 – 2017 HPK:n riveissä. Tuolla kaudella hän voitti Liigan tulokkaiden pistepörssin iskemällä 58 otteluun tehot 11+19=30.

Kaudella 2018 – 2019 hän teki läpimurron Liigan kärkipelaajien joukkoon, kun hän johdatti joukkueensa tehokkaimpana pelaajana HPK:n seurahistorian toiseen suomenmestaruuteen. Runkosarjassa laitahyökkääjä keräsi tehot 20+34=54, ja pudotuspeleissä hän kirjautti pisteet 5+9=14. Runkosarjan pistepörssissä Turunen sijoittui kolmanneksi, pudotuspelien pistepörssissä toiseksi.

Finaalisarjassa HPK kaatoi juurikin Kärpät, ja mestaruus ratkesi Oulun Energia Areenalla seitsemännen pelin jatkoajalla. Turusen muistot Raksilasta ovat luonnollisestikin makeat.

”Raksilassa on pelattu kovia pelejä, ja siellä on aina ollut tosi hyvä tunnelma. HPK:n kanssa satuttiin siellä vielä menestymään, niin muistot ovat totta kai hyviä. Tuo koko finaalisarja oli hieno kokemus sekä Oulussa että Hämeenlinnassa.”

Sveitsi ja KHL kasvattivat pelaajana

Kaudella 2019 – 2020 Turusen tahti oli vielä hurjempi, vaikka pistesaldo jäikin pienemmäksi. 43 runkosarjaottelua HIFK:n riveissä tuotti 20+31=51 pistettä. Seuraava kausi puolestaan sujui Sveitsissä, HC Davosissa.

”Tarkoituksena oli, että Sveitsissä kehittyisin luistelussa, sillä pelivauhti on siellä todella kova. Siellä pelattiin todella hyökkäysvoittoista lätkää, mikä erosi siitä, mihin olin Suomessa tottunut. Uskon, että se vuosi vei minua eteenpäin pelaajana. Davos oli kaikin puolin siisti paikka pelata ja elää.”

Kausi 2020 – 2021 oli murheellinen koko eurooppalaiselle jääkiekkoyhteisölle, sillä kausi pelattiin pääsääntöisesti ilman yleisöä. Saman kohtalon kokivat myös Sveitsin jääkiekkosarjat. Paikallinen kiekkokulttuuri tunnetaan hurjasta tunnelmasta ja täysistä areenoista. Turusen harmiksi ne jäivät tuolla reissulla kokematta.

”Yhdessä koti- ja yhdessä vieraspelissä oli 60% katsomoista käytössä – sen jälkeen kaikki laitettiin säppiin. Olen nähnyt menneeltä kaudelta joitakin videoita sieltä, ja nyt jälkikäteen vähän harmittaa, etten päässyt kokemaan sitä tunnelmaa.”

Kauden 2021 – 2022 Turunen edusti kasvattajaseuraansa Helsingin Jokereita, ennen kuin siirtyi kevään kynnyksellä HIFK:hon. Jokereissa Turunen oli joukkueensa toiseksi paras maalintekijä 12 osumalla. 45 ottelua tuottivat pisteet 12+10=22.

Kalamies – Pian ukkomies

Turusen kesän harjoitusohjelmaan on perinteisesti upotettu miehen omien sanojen mukaan viikon tai parin kalareissu Lappiin. Tänä kesänä reissu ei välttämättä toteudu, sillä kesäkuun puolivälissä mies vie kihlattunsa Roosan vihille. Häiden jälkeen ohjelmassa on häämatka Malediiveille. Takaportti kalareissulle on kuitenkin jätetty auki.

”Ei sitä tiedä, vaikka pääsisi siellä jonkun kalastusretken käymään. Lapin reissusta en vielä tiedä. Vähän pitäisi kuitenkin treenatakin kesällä”,

Turunen naurahtaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Teemu Turunen (@teemuturunen) jakama julkaisu

Turunen on Kärppien mukana heti 9.5. alkaen, kun Kärpät aloittaa yhteisen valmistautumisen tulevaan kauteen.