22.09.2020

KalPa haki revanssin Oulusta, kun joukkueet kohtasivat toistamiseen parin viikon sisään. Kärppien Janne Kuokkanen esiintyi tehokkaasti kauden ensimmäisessä ottelussaan.

Ottelun maalinteon avasi vierasjoukkue KalPa ensimmäisen erän alkupuoliskolla. Kim Nousiaisen tarkka rannelaukaus yllätti maskin takana olleen Joel Blomqvistin. Kauaa ei KalPan johto kuitenkaan pitänyt, sillä Kärppien kolmosketju punnersi joukkueensa tasoihin. Komea syöttökuvio päättyi Radek Koblizekin viimeistelyyn. Syöttöpisteet nappasivat Tino Metsävainio ja ensimmäistä otteluaan yli puoleen vuoteen pelannut Janne Kuokkanen.

KalPa nappasi johtonsa yhtä nopeasti takaisin, kuin se sen menettikin. Otto Leskinen pääsi ampumaan vieraat johtoon Miikka Pitkäsen esityöstä. Avauserän toinen puolisko oli maaliton, joten ensimmäiselle tauolle lähdettiin lukemista 1-2.

Maalintekotahti pysyi korkealla myös toisessa erässä. Ensin Janne Kuokkanen toi Kärpät tasoihin komealla ylivoimamaalilla, ja pian sen jälkeen KalPa rokotti kahdesti. Miikka Pitkänen ja Lasse Lappalainen osuivat keltapaidoille. Toisessakin erässä jälkimmäinen puolisko oli maaliton. Päätöserään lähdettäessä taululla olivat lukemat 2-4.

Päätöserän ainoa osuma syntyi ex-Kärppä Tuomas Vartiaisen lavasta. Vartiainen kiskaisi kiekon keskialueelta tyhjään maaliin, kun Kärppien Joel Blomqvist oli matkalla vaihtopenkille kuudennen kenttäpelaajan toivossa. Vartiaisen osuma oli kuitenkin lopuillinen niitti Raksilan illassa. KalPa voitti ottelun maalein 2-5.

Kärpät on nyt harjoitusottelunsa pelannut, ja Liiga-kausi käynnistyy ensi viikon torstaina Hämeenlinnassa. Saman viikon lauantaina vuorossa on kotiavaus, kun KooKoo saapuu Ouluun. Tiedotamme runkosarjan irtolippujen myynnistä tällä viikolla.