02.03.2021

KalPa oli tyly vieras, kun se haki Oulusta täydet kolme pistettä. Karanteenista vapautunut Radek Koblizek onnistui maalinteossa.

Illan vieraat aloittivat ottelun mallikkaasti, kun Aapeli Räsänen pääsi iskemään illan avausmaalin vain reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Räsäsen osuma antoi KalPalle virtaa, ja peli painuikin ottelun alussa vahvasti Kärppien päätyyn. Kärpät heräsi otteluun mukaan vähitellen ja onnistuikin pelaamaan nousujohteisen erän. Palkinto jäi kuitenkin saamatta, ja Kim Nousiaisen 0-2 osuma vain 0,3 sekuntia ennen erän päätöstä oli märkä rätti kasvoille.

Toinen erä oli Kärpiltä eheämpää suorittamista Onnistuminen saatiin lopulta ajassa 35:16, kun eilen karanteenista vapautunut Radek Koblizek toi Kärpät maalin päähän paluuottelussaan. Kahden erän jälkeen KalPa-vahti Matej Tomekille oltiin kirjattu 18 torjuntaa. Kärppien maalilla Patrik Rybar oli torjunut 14 kiekkoa.

Päätöserässä Kärpät sai illan neljännen ylivoimamahdollisuutensa, mutta pakkopeli ei saanut askelmerkkejä kohdalleen. Kärpät sai aikaiseksi joitakin pitkiä hyökkäyksiä, mutta varsinaiset ykköskorin maalipaikat jäivät vähiin. Kärpät haki ottelun viimeiset kaksi minuuttia tasoitusta ilman maalivahtia, mutta KalPa piti maalinsa puhtaana jämäkällä puolustuspelillä. Tomek pysäytti päätöserässä 11 laukausta. KalPa on voittanut kaikki joukkueiden kolme keskinäistä kohtaamista.

Kärppien pelit jatkuvat perjantaina Helsingissä, kun IFK isännöi Kärppiä. Ottelu on vapaasti katsottavista Subilla.