22.02.2020

Sarjakolmonen KooKoo isännöi Kärppiä lauantai-illan herkkupalassa. Kärpät vei jännittävän ottelun nimiinsä Juhamatti Aaltosen ja Mika Pyörälän osumilla.

Ottelun alkoi vahvasti Kärppien komennossa. Luistin liikkui terävämmin kuin kotijoukkueella, ja illan ensimmäiset maalipaikat siunaantuivat Kärpille. Illan ensimmäisen ylivoiman päätteeksi tolppa kilahti KooKoo-vahti Henrik Haukelandin takana, mutta tämän lähemmäs maalintekoa ei ylivoimaviisikko päässyt. Tehokkaalla viimeistelyllä Kärpillä olisi ollut paikat onnistua maalinteossa moneen otteeseen, mutta tolpat ja erinomaisesti pelannut Haukeland pitivät lukemat tasoissa. Verkko heilahti ensimmäisen kerran ajassa 11:12, kun Juhamatti Aaltonen iski ensimmäisen osumansa Kärppiin paluunsa jälkeen. Näyttävän maalin alustivat ketjukaverit Janne Pesonen ja Julius Junttila. Loppuunmyyty kotiyleisö nosti Lumon Areenan kattoa muutamalla sentillä, kun Trevor Mingoa onnistui ohittamaan Patrik Rybarin muutamaa minuuttia myöhemmin. Mikko Manner kuitenkin haastoi osuman, ja videotarkastuksen jälkeen kävi ilmi, että KooKoo-hyökkääjä Patrik Puistola oli sääntöjen vastaisesti maalivahdin alueella osuman syntyessä. Maali hylättiin, ja peli jatkui lukemista 0-1. Kärpillä oli mahdollisuus tuplata johto erän viimeisillä sekunneilla, kun Jesse Puljujärveä rikottiin läpiajossa rankkarin arvoisesti. Michal Kristofin rankkariyritys ei kuitenkaan yllättänyt Henrik Haukelandia.

Toisessa erässä kotiyleisö löi lisää kalikkaa uuniin, ja samalla kotijoukkue vastasi tuohon mekkalaan. KooKoon kaksinkamppailupelaaminen ja liike parani ja se näkyi pidempinä hyökkäyksinä ja todellisena rumputulena kohti Patrik Rybarin maalia. Kotijoukkue pyöritti erässä kaksi ylivoimaa, ja Rybar joutui antautumaan aivan jälkimmäisen erikoistilanteen, ja koko erän, viimeisillä sekunneilla. Libor Sulakin lavasta syntynyt tasoitusmaali pysäytti kellot aikaan 39:51. Kolmas erä käynnistyi 1-1 tasalukemista.

Päätöserä alkoi Mika Pyörälän erinomaisella maalipaikalla, mutta Haukeland veti jälleen pidemmän korren. Muutamaa minuuttia myöhemmin tarina oli kuitenkin toinen, kun Mikko Niemelä löysi maalin edustalle unohtuneen Pyörälän, eikä 38-vuotias hyökkääjä erehtynyt. Millintarkka rannelaukaus tuotti Pyörälän kauden 19. osuman ja siirsi Kärpät 1-2 johtoon. KooKoon rynnistys päätöserässä oli hurja, mutta miehekäs puolustuspelaaminen mm. Lasse Kukkosen ja Miihkali Tepon johdolla piti Kärpät kiinni voiton syrjässä. Rybarille kirjattiin päätöserässä 13 torjuntaa, ja koko ottelussa niitä kertyi 35 kappaletta.

Kärppien apuvalmentaja Toni Sihvonen luonnehti tasaista ottelua playoff-henkiseksi.

Ensimmäinen erä oli meiltä loistava, sillä loimme paljon maalipaikkoja. Toisessa erässä KooKoo oli niskan päällä mutta me puolustimme jämäkästi ja uhrautuvasti ja blokkasimme paljon laukauksia. Tämä oli hieno peli, vähän sellainen playoff-pelin tyyppinen. Halli oli täynnä ja meininki oli loistava. Erittäin iloisia saadaan olla siitä, että lähdetään täältä kolmen pisteen kanssa.

Mika Pyörälän maali oli Pyörälän uran 382. tehopiste Liigassa. Pyörälä on nyt kolmen pisteen päässä Jari Viuhkolasta, joka pitää hallussaan Kärppien kaikkien aikojen ykkössijaa liigapisteissä. Kuningaskärppä Viuhkola teki urallaan tehopisteet 119+266=385. Pyörälällä on nyt kasassa pisteet 187+195=382.

Voitolla Kärpät kasvatti sarjajohtonsa seitsemään pisteeseen, kun Tappara hävisi oman ottelunsa HPK:lle maalein 3-2. Kärpät pelaa seuraavan kerran tulevana keskiviikkona, kun viime kevään finaalivastustaja HPK vierailee Oulussa.