15.01.2020

Raksilassa nähdään tänään huippuottelu, kun sarjan kärkijoukkueet iskevät yhteen kello 18:30 alkaen. Kärpät ja Tappara ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti ja Tappara on toistaiseksi ollut voittamaton vastus Kärpille.

Kärpät saa tänään vieraakseen viime lauantaina sarjajumbo TPS:lle tappion kärsineen Tapparan. Tamperelaiset yllätettiin kotikaukalossaan kahdella salamamaalilla heti ottelun alussa, ja vaikka Tappara nousikin ottelussa vielä kertaalleen tasoihin, TPS onnistui ryöstämään täyden pistepotin Hakametsästä maalein 3-4. Kärpille Tappara on ollut kuluvalla kaudella liian kova vastus. Syyskuussa Tappara piti kolme pistettä kotonaan, ja lokakuussa joukkue suoritti kahden pisteen arvoisen ryöstöretken Oulussa. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner löytää Tapparan vahvojen otteiden takaa perinteisen yhtälön; huippupelaajat yhdistettynä laadukkaaseen valmennukseen ja voittamisen kulttuuriin tuottaa tulosta. Manner kuitenkin tiedostaa, että näiden joukkueiden kohdatessa tunnetila ja lataus on isossa roolissa.

Heidän kurinalaisuutensa ja kaksinkamppailuvoimansa on se hienoin ominaisuus mitä Tappara edustaa. Tietysti Kärpät – Tappara -pelissä on aina erityinen lataus, ja se tekee siitä pelistä tunnetilaltaan isomman kuin tavallinen runkosarjaottelu.

Viime lauantaina Kärpät kärsi erikoisen tappion, kun erinomaisessa lennossa oleva Tampereen Ilves haki kaksi pistettä Oulusta. Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajan viimeisellä sekunnilla, kun Arttu Ruotsalainen löi ottelun päätökseen. Pikainen videotarkastus vahvisti maalin syntyneen peliajan puitteissa. Kärpät pelasi tiukan ottelun myös edellisenä päivänä, kun TPS nappasi pisteen Kärpiltä kotikaukalossaan. Jatkoaikavoiton lopulta sinetöi Juho Lammikko. Tiukat ottelut kuuluvat huippu-urheiluun, eikä Kärppien filosofian mukaan tulosta olla liikaa tuijotettu.

Me luotamme omiin arvoihin, ja kunnioitamme lopputulosta. Meillä on mielenrauha, kun kaikki on tehty niin hyvin kuin osaa. Totta kai pyrimme koko ajan parantamaan peliä sekä yksilö-, että viisikkotasolla, mutta samalla ymmärretään se, että myös ne kohtalon marginaalit ovat mukana tässä pelissä. Sen takia lopputulos ei saa liikaa hetkauttaa omaa mielentilaa.

Kokoonpanoon pieniä muutoksia 

Kärppien kokoonpanossa nähdään pieniä muutoksia viime lauantain Ilves-otteluun nähden. Jussi Jokinen hyppää kolmosketjuun Jari Sailion ja Miska Humalojan rinnalle, ja nelosketjun keskellä hyökkää Tino Metsävainio. Seiskapakkina Aleksi Mäkelän paikan ottaa Joona Huttula, kun Mäkelä nousee kolmospariin Lasse Kukkosen rinnalle. Vaihtopenkin puolella Justus Annunen on kokoonpanossa ensimmäistä kertaa nuorten MM-kisojen jälkeen, kun mies toimii Patrik Rybarin kakkosvahtina.

Kärpät – Tappara käyntiin Raksilassa kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!