14.01.2022

Kärpät aloittaa kolmen ottelun vieraskiertueensa perjantai-iltapäivänä Porista. Ottelu käynnistyy kello 15:30.

Kärppä-joukkueen bussi nielee kilometrejä reippaalla kädellä läpi alkavan viikonlopun. Joukkue matkusti eilen Poriin, mistä matka jatkuu tämänpäiväisen Ässät-ottelun jälkeen Rauman kautta Tampereelle. Kolmen ottelun mittaisen vieraskiertueen päättää maanantainen Ilves-ottelu.

Sarjapisteet ovat olleet viime aikoina Kärpillä tiukassa. Vuodenvaihteen jälkeen joukkue on pelannut kaksi ottelua, joista käteen on jäänyt yksi piste. Se oli seurausta viime lauantaisesta jatkoaikatappiosta Mikkelin Jukureille. Positiivista tuossa ottelussa oli se, että joukkue osoitti taas kykyään nousta loppuhetkillä pelin vaatimalle tasolle, kun se väänsi itsensä päätöserässä nopeasti tappioasemasta takaisin rinnalle. Harmittavaa on se, että Kärpät johti erinomaisen alun jälkeen ottelua maalein 2-0, mutta se ei riitänyt voittoon Jukureita vastaan.

Kivi sai Ässät hetkelliseen lentoon – Löytyykö flow uudelleen?

Ässät vaihtoi päävalmentajaansa marraskuun lopulla, kun Ari-Pekka Selin sai tehdä tilaa Karri Kivelle. Vuonna 2013 suomenmestaruutta Porissa juhlinut päävalmentaja ei saanut uudelle projektilleen varsinaista unelma-alkua, kun joukkue hävisi neljä ensimmäistä otteluaan. Sen jälkeen kelkka kääntyi hetkellisesti. Ässät voitti viisi ottelua perättäin ja kaatoi muun muassa HIFK:n ja TPS:n, joista kumpikin on johtanut koko sarjaa tällä kaudella. TPS:n Ässät onnistui voittamaan peräti kahdesti.

Viimeiset kolme ottelua Ässät on hävinnyt, kun vastassa ovat olleet sarjakärki Ilves kahdesti, sekä Liigan ylivoimaisesi kuumin joukkue Jukurit. Viime lauantaisen kotiottelunsa Ilvestä vastaan Ässät kuitenkin pakotti jatkoajalle ja nappasi täten yhden sarjapisteen.

Ässien tärkeimpiä syömähampaita ovat olleet kultakypärä Derek Barach (10+12=22), joukkueensa tehokkain puolustaja Jacob Andersson (0+18=18), sekä porilaiskaksikko Sakari Salminen (5+17=22) ja Jarno Kärki (12+6=18).

Heikkala ja Paaso kokoonpanoon

Kärppien kokoonpanossa nähdään pieniä muutoksia, kun Arttu Paaso ja Ville Heikkala nousevat pelaavaan kokoonpanoon. Tilaa tekevät Aleksi Mustonen ja Taneli Ronkainen.

Paason paikka löytyy Kärppien ykkösparista Atte Ohtamaan rinnalta. Heikkala hyökkää nelosketjussa yhdessä Julius Hermosen ja Arttu Hyryn kanssa.

Kärpät tänään:

Mäenalanen – Pyörälä – Leskinen
Räty – Bourke – Emanuelsson
Koivunen – Koskenkorva – Aaltonen
Hermonen – Hyry – Heikkala

Ohtamaa – Paaso
Byström – Niemelä T
Teppo – Niemelä M
Niskala

Galimov
(Blomqvist)

Ässät – Kärpät tänään kello 15:30. Suora lähetys ottelusta C Moressa!