09.02.2021

SaiPa – Kärpät 2-4

Tiistai-iltana Kärpät pelasi Lappeenrassa SaiPan vieraana. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran viime lauantaina, jolloin Raksilassa käyty taisto päättyi Kärppien voittoon lukemin 2-0. Kuluvan peliviikon ensimmäisestä ottelustaan oululaiset nappasivat niin ikään kolmen pisteen voiton. Kärppien illan tehokkain oli hyökkääjä Juhamatti Aaltonen (1+2=3).

Kärpät sai otteluun väkevän alun, kun se pääsi ajassa 06:04 pyörittämään kahden miehen ylivoimaa. Ensin SaiPa otti kahden minuutin joukkuerangaistuksen, jonka jälkeen kotijoukkueen kapteeni Jarno Koskiranta komennettiin jäähyaitioon pelin viivyttämisestä. Tässä kohtaa Kärpillä oli sauma avata peli, ja sen vierasjoukkue myös käytti edukseen, sillä ajassa 07:00 hyökkääjä Juhamatti Aaltonen viimeisteli puolustaja Topi Niemelän ja hyökkääjä Cody Kunykin syötöistä illan ensimmäisen maalin.

Hetkeä myöhemmin kärppähyökkääjä Otto Karviselle vihellettiin kahden minuutin jäähy kampituksesta, ja juuri kun kyseinen rangaistus oli kärsitty, SaiPa onnistui tasoittamaan lukemat. Hyökkääjä Joni Nikko viimeisteli kyseisen osuman Matias Mäntykiven ja liigadebytantti Roni Karvisen syötöistä.

Kotijoukkueen tasoitusosuma ei lamaannuttanut Kärppälaumaa, sillä reipas minuutti tasoitusosumasta vierasjoukkue onnistui toistamiseen maalinteossa. Tällä kertaa kapellimestarina toimi puolustaja Joona Huttula. Syötön osumaan tarjoili koko illan vahvoja otteita esittänyt hyökkääjä Tuukka Tieksola.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 1-2, eikä toisessa erässä nähty lisämaaleja, vaikka erän puolivälissä kärppähyökkääjä Aleksi Mustonen olikin hyvin lähellä osumaa kiekon kimmotessa SaiPa-maalin tolpasta toiseen. Tilanne tarkastettiin vielä videolta, mutta lopulta kolmanteen erään lähdettiin samoissa lukemissa, joihin ensimmäinen erä oli päättynyt.

Kolmatta erää tahkottiin ilman lisäosumia aina erän loppumetreille saakka, kunnes ajassa 56:44 Aleksi Mustonen onnistui iskemään Kärpille illan kolmannen maalin. Syötön alivoimalla syntyneeseen osumaan tarjoili Juhamatti Aaltonen.

Ajassa 57:27 SaiPan maalivahti Niclas Westerholm sai käskyn luistella vaihtoaitioon, minkä jälkeen kotijoukkue haki hanakasti kavennusta. Kokeilu kannatti; Kärpille oli tuloillaan jäähy ja siirretyn rangaistuksen aikana SaiPa-hyökkääjä Veikko Loimaranta onnistui maalinteossa. Osuman jälkeen Westerholm passitettiin takaisin tolppien väliin.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilu minuutti, kun SaiPa-vahti sai komennon takaisin vaihtoaitioon. Tässä kohtaa oululaiset onnistuivat kasvattamaan johtoasemaansa, kun hyökkääjä Jussi Jokinen saatteli tehokkaan Aaltosen tarjoilusta kiekon kotijoukkueen maaliverkkoon. Osuma jäi illan viimeiseksi ja summerin soidessa taululla komeilivat lukemat 2-4.

Nyt Kärpät suuntaa bussin keulan kohti Mikkeliä, missä kiekko tippuu keskiviikkoiltana jäähän kello 18:30. Ottelu on katsottavissa suorana tuttuun tapaan C Morelta!