13.08.2021

Kärpät matkustaa tänään Iisalmeen, missä harjoitusottelukauden avauksessa vastaan asettuu KalPa. Ottelu käynnistyy kello 19:00.

Liigakausi 2021 – 2022 on taas askeleen lähempänä, kun Kärpät pääsee tänään ensi kertaa tositoimiin harjoitusottelun merkeissä. IPK isännöi KalPan ja Kärppien välistä harjoitusottelua Iisalmen jäähallissa. Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola oli pelipäivän aattona rauhallisin mielin tulevasta. Joukkue on työskennellyt yhdessä pari viikkoa, ja ensimmäinen ottelu tulee näyttämään miten joukkue on lähtenyt sisäistämään identiteettiään.

”Positiiviset fiilikset. Ollaan käyty asioita läpi ja yritetty tuoda pala palalta sitä meidän haluttua identiteettiä näkyviin.”

Minkälaista identiteettiä uudelle Kärppä-joukkueelle on sitten pyritty rakentamaan? Jääharjoituksissa tempo on ollut korkealla ja harjoituksia on pyöritetty paljon koko viisikon voimin. 

”Me halutaan olla nopeita ja pitämään hyvä kontrolli kiekkoon. Sitä kautta voidaan olla pelissä monipuolisia. Jos yhtä tai kahta sanaa miettii kuvaamaan tätä joukkuetta, niin sanat ovat varmaan nopea ja yhdessä.”

Varakapteeni Mäenalanen ei aseta itselleen paineita ensimmäisiin peleihin

Hyökkääjä Saku Mäenalanen ottaa ensimmäisen harjoitusottelun ilolla vastaan. Meno treeneissäkin on ollut vauhdikasta, mutta pelipäivä on aina juhlapäivä.”

”Kropassa on hyvä fiilis. Ollaan treenattu kovaa pari viikkoa, joten on hieno päästä testaamaan missä mennään.”

Mäenalanen saapuu Ouluun johtavana pelaajan rooliin, mistä kielii myös paidanrintamusta koristava varakapteenin A-kirjain. Suuria paineita hän ei kuitenkaan itselleen aseta ensimmäisiin peleihin. Kauteen valmistava työ on tehty huolella, ja tulokset löytyvät varmasti hyvän yhteispelin kautta.

”En odota itseltäni hirveitä ekoissa peleissä, yritetään vain saada kentän kanssa kemiat kohtaamaan. Kova työmäärä palkitsee näissä peleissä.

Mäenalanen hyökkää tänään yhdessä vanhan tutkaparinsa Ville Leskisen kanssa. Ketjun täydentää yhdysvaltalaissentteri Casey Wellman. Kärpät tänään:

Mäenalanen – Wellman – Leskinen
Koivunen – Mustonen – Räty Ak
Hermonen – Räty Aa – Koblizek
Heikkala – Hyry – Tuomaala

Teppo – Niemelä T
Byström – Niemelä M
Tiuraniemi – Niskala
Paaso

Blomqvist
(Kokko)

KalPa – Kärpät tänään Iisalmessa kello 19:00 alkaen. Ottelusta ei valitettavasti ole saatavilla suoraa lähetystä.