20.08.2020

Kärpät pommitti eilen ensimmäisessä harjoitusottelussaan Rovaniemellä kympin täyteen, kun kotijoukkue putosi avauserän jälkeen kyydistä. Loppulukemat kirjattiin numeroin 2-10. Kärppien harjoituspelit jatkuvat tänään Kajaanin Hokin vieraana.

Ottelun alussa RoKin pelaajat pysyivät sinnikkästi vieraidensa iholla, ja onnistuivatkin avaamaan illan maalinteon kahden miehen ylivoimalla. Ranskalaishyökkääjä Gabin Villen terävä rannelaukaus ohitti Patrik Rybarin kolmen minuutin pelin jälkeen. Avauserän edetessä peli siirtyi vähitellen Kärppien hallintaan, ja erän lopussa tuo hallinta tuotti myös tulosta; Joona Huttula tasoitti ottelun aivan erän loppuhetkillä. Tauolle lähdettiin tilanteesta 1-1.

Toisestä erästä eteenpäin peli kääntyi päälaelleen. Erän puolivälin tienoilla alkanut Kärppien ilotulitus tuotti kymmenessä minuutissa viisi maalia. Verkkoa heiluttivat Julius Hermonen, Michal Kristof, Kalle Loponen, Taneli Ronkainen ja Tino Metsävainio. Toiselle erätauolle lähdettiin lukemista 1-6.

Päätöserässä RoKi onnistui kertaalleen, mutta muutoin pelinkuva pysyi hyvin samanlaisena. Maalinteossa Kärpistä onnistuivat Jussi Jokinen, Libor Sulak, toistamiseen osunut Tino Metsävainio, sekä Aatu Räty.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli ylpeä omasta joukkueestaan, joka kunnioitti vastustajaansa pitämällä kaasun pohjassa loppuun saakka.

Joukkue paransi peliään koko ottelun ajan, ja yritystä riitti ottelun loppuun asti. Roki tuli alussa aggressiivisesti päälle, niin kuin odotimmekin, mutta loppua kohden he sitten ehkä väsyivät. Tuntuma parani pelin edetessä, ja saimme onnistumisia laajalla rintamalla.

Mannerin mukaan vierailut Mestis-paikkakunnilla ovat tärkeitä tekoja Kärppien kaltaiselle seuralle. Roki on toiminut hyvänä kasvualustana useammalle Kärppien edustusjoukkueen pelaajalle.

Kaikki alueen pienemmät seurat ovat tärkeitä kumppaneita, ja oman tekemisensä sivutuotteena toimivat erinomaisina kasvualustoina tuleville liigapelaajille. Hyviä esimerkkejä ovat eilen onnistuneet Joona Huttula, Tino Metsävainio ja tietysti Rokin oma kasvatti Jaakko Niskala.

Debyyttinsä Kärppien paidassa tekivät Aleksi Mustonen ja Libor Sulak. Manner oli erittäin tyytyväinen kummankin pelaajan suoritukseen debyytissään.

Molemmilta saatiin huippusuoritus. Mustonen pelasi hänelle luontaista peliä, ja yhteys Kristofin kanssa löytyi heti. Libor näytti olevansa nopea, hyvä ampaisemaan mukaan hyökkäyksiin ja sitä kautta hän tulee olemaan meille iso apu hyökkäyspelinopeudessa.

Maakuntamatka vie seuraavaksi Kajaaniin

Kärppien pelit jatkuvat tänään Kajaanissa, Hokin vieraana. Back-to-back -pelit ovat Mannerin mukaan erinomaista valmistautumista liigakauteen.

Haluamme jatkaa oman identiteettimme ja pelimme kehittämistä. Back-to-back -pelien myötä pelaajilla on erinomainen mahdollisuus oppia tuntemaan itseään paremmin pelaajana ja urheilijana. Oman itsetuntemuksen kehittäminen auttaa löytämään sen oikean tunnetilan jokaiseen peliin.

Kärpillä ja Hokilla on yhteistä historiaa vuosien takaan. Hokin ollessa Kärppien yhteistyöseura siellä kiekkoilivat Kärppiä nykyisinkin edustavat Mikko Niemelä, Radek Koblizek, Tino Metsävainio ja Jesse Puljujärvi. Hokkia ja Kärppiä ovat edustaneet myös monet nykyisin KHL:ssä ja NHL:ssä kiekkoilevat pelaajat.

Jos suurseura haluaa tulevaisuudessakin olla asemansa arvoinen, niin sen pitää olla valmis antamaan paljon takaisin alueelleen ja vierailla Mestis-paikkakunnilla. Meidän suurempi tehtävämme on tuottaa ihmisille ilon hetkiä, ja toivottavasti mahdollisimman moni pääsee tänään näkemään idoleitaan Kajaanissa.

Kärppien kokoonpanossa ei nähdä muutoksia tämän illan otteluun.

Hokki – Kärpät käyntiin Kajaanissa kello 18:30. Ottelun näet suorana lähetyksenä osoitteessa solidsport.com hintaan 7,90€.