11.09.2021

Oulun Energia Areenalla nähdiin vauhdikas ja viihdyttävä avaus Kärppien Liiga-kaudelle. Stanislav Galimov esiintyi vakuuttavasti, ja Ville Koivunen sekä Troy Bourke iskivät uransa ensimmäiset Liiga-maalit Kärppien 6-2 voitossa.

Ottelun avauserä oli pelillisesti Kärppien hallintaa, eikä ensimmäistä palkintoa tarvinnut kauaa odottaa. Mika Pyörälä naulasi ketjukavereidensa Ville Leskisen ja Saku Mäenalasen esityöstä kauden avausmaalin ajassa 04:28. Avauserässä nähtiin myös kaksi videotarkastusta Kärppien maalitilanteista, sekä rangaistuslaukaus. Juhamatti Aaltosen yritys kuitenkin kilpistyi JYP-vahti Markus Ruusuun.

Toisen erän alkupuolisko tarjosi JYPille mahdollisuuden hypätä takaisin mukaan peliin, kun Kärpät jäähyili. Kärppien alivoima taisteli kertaalleen yhden miehen vajaana, ja erän puolivälissä joukkue tappoi täydet kaksi minuuttia kahden miehen alivoimaa. Vakuuttavasti ensimmäisessä Liiga-ottelussaan esiintynyt Stanislav Galimov esiintyi viimeisenä lukkona. Terävä alivoima antoi joukkueelle selvästikin energiaa, ja pian oli Kärppien vuoro kokeilla pakkopeliä. Atte Ohtamaa ohjasi joukkueensa 2-0 johtoon ajassa 33:58. Lukemat 2-0 kantoivat toiselle erätauolle saakka.

Päätöserässä Raksilan yleisö sai todistaa komeaa maali-ilottelua. Kärpiltä maalinteossa onnistuivat Aku Räty kahdesti, Ville Koivunen ja Troy Bourke. Koivuselle ja Bourkelle osumat olivat uran ensimmäiset Liigassa. JYPiltä maalinteossa päätöserässä onnistuivat Joakim Kemell ja Samuel Valkeejärvi. Loppulukemat kirjattiin Kärpille 6-2.

Kärppien pelit jatkuvat kotiottelulla jo tulevana keskiviikkona, kun HPK vierailee Oulussa. Liput otteluun löydät kätevimmin Ticketmasterista!