30.03.2022

Artikkelikuva: Anssi Takala

Oululaisten keskiviikkoillan tavoitteena on kääntää neljännesfinaalisarjan kurssi, sillä Ilves johtaa tällä hetkellä sarjaa otteluvoitoin 2-0. Joukkueet aloittivat Playoffs-keväänsä viime sunnuntaina Nokia Arenalla. Tuolloin kotijoukkue Ilves oli niskan päällä ja lunasti ensimmäisen kiinnityksensä jatkopaikkaan maalein 5-1.

Seuraavan kerran joukkueet kohtasivat heti maanantaina Raksilassa. Game 2 oli lukemiltaan ja ilmeeltään jo huomattavasti tasaisempi vääntö, ja varsinainen peliaika päättyikin lukemiin 1-1. Tätä seurasi jatkoerä, joka ehti vanheta ainoastaan kaksi minuuttia, ennen kuin hyökkääjä Juhamatti Aaltoselle vihellettiin huitomisrangaistus. Tässä kohtaa Ilves onnistui hyödyntämään illan neljännen ylivoimansa, kun kolmikko Petri Kontiola, Eemeli Suomi ja Henrik Haapala rakensivat joukkueensa voitto-osuman.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen kotijoukkueen puolustuspeliin, mutta hyökkäyspelin viimeistelyt jättivät toivomisen varaa.

“Pelin kriittisillä hetkillä, kun on paikka ratkaista peli, niin silloin pitää ratkaista”,

kiteytti Marjamäki.

Kärppien Playoffs-kevään maaleista ovat vastanneet nuoret hyökkääjät Arttu Hyry ja Ville Koivunen. Molemmille osumat ovat olleet Liiga-uran ensimmäiset tehopisteet pudotuspeleissä. Ilveksen sisäistä Playoffs-pistepörssiä johtaa sunnuntain ottelussa kaksi maalia viimeistellyt hyökkääjä Nicholas Baptiste.

Kärppien kokoonpanoa on muunneltu monin paikoin maanantaisesta. Hyökkääjät Mika Pyörälä ja Julius Junttila vaihtavat paikkoja keskenään. Junttila pelaa tänään Saku Mäenalasen johtaman ykkösketjun laidassa, ja Pyörälä puolestaan saa kolmosketjuun kavereikseen Jesse Koskenkorvan sekä Tuukka Tieksolan. Juhamatti Aaltonen nähdään kakkosketjun vasemmassa laidassa. Ville Koivunen ottaa paikan nelosketjussa, jota johtaa tänään Artty Hyry. Puolustajista pelaavaan kokoonpanoon nousee Axel Rindell, Taneli Ronkaisen ollessa huilivuorossa. Maalilla jatkaa Joel Blomqvist.

Kärpät tänään:

Junttila – Mäenalanen – Leskinen
Aaltonen – Bourke – Emanuelsson
Pyörälä – Koskenkorva – Tieksola
Koivunen – Hyry – Räty

Byström – Niemelä T
Ohtamaa – Rindell
Sklenicka – Niemelä M
Musin

Blomqvist
(Galimov)

Ottelua on mahdollista seurata suorana C Moresta sekä Radio City Oulun Kiekkoradiosta!