27.10.2021

Kärpät isännöi keskiviikkoiltana Lahden Pelicansia, joka viime viikolla vei joukkueiden keskinäisessä kohtaamisessa pidemmän korren Lahdessa. Liigan puolustajien pistepörssiä johtava Topi Niemelä ennakoi vauhdikasta iltaa Raksilassa.

Viime perjantaina Lahdessa kohdanneet Kärpät ja Pelicans iskevät tänään yhteen Oulun Energia Areenalla kello 18:30 alkavassa ottelussa. Lahdessa Kärpät pääsi avauserässä johtoasemaan, mutta kotijoukkue oli lopulta vahvempi maalein 4-2. Kolmannen erän alun kaksi nopeaa maalia olivat Kärpille liikaa ja Ville Koivusen kavennusosumasta huolimatta kiri jäi vajaaksi.

Kärppien puolustaja Topi Niemelä odottaa innolla revanssin mahdollisuutta lahtelaisista.

”Viime viikolla käytiin pelaamassa Lahdessa, joten nyt päästään ottamaan revanssi. Tänään lähdetään ottamaan ohjat omiin käsiin. Pelataan aktiivista kiekkoa ja ollaan työteliäitä. Aktiivinen ja hyvin liikkuva joukkue on tulossa vastaan, joten mukava lähteä pelaamaan. Kovatempoinen peli varmasti tulossa.”

Niemelä, 19, johtaa koko Liigan puolustajien pistepörssiä. 15 runkosarjaottelun jälkeen kasassa ovat pisteet 2+11=13. Hyökkäyspelistä nauttiva Niemelä tiedostaa omat vahvuutensa kaukalossa ja hän kokee, että on päässyt niitä tällä kaudella hyvin hyödyntämään.

”Treenasin kesän hyvin, ja olen päässyt nyt pelaamaan paljon. Olen saanut ylivoimavastuuta, ja olen pystynyt olemaan koutsien luottamuksen arvoinen, että pääsen paljon kentälle. Omat vahvuudet ovat enemmän hyökkäyspäässä, joten minun pitää pystyä tuottamaan pisteitä. Muutama onnenkantamoinenkin on ollut, mutta niitäkin tarvitaan.”

Pelicansilla aiempi kohtaaminen tuoreessa muistissa

Pelicansin viimeisin ottelu on tuo viime perjantain kohtaaminen Kärppien kanssa, joten illan vastustajan vinkeet lienevät tuoreessa muistissa. Tuota ennen joukkueella oli alla kaksi perättäistä tappiota, ensin Tapparalle ja sen jälkeen Jukureille. Nähtäväksi jää, onko Pelicans pystynyt tuomaan hyvän momentuminsa viime viikon ottelusta täksi iltaa Ouluun.

Kovinkaan paljoa muutoksia vieraiden kokoonpanoissa ei ole. Emil Larmi jatkaa maalilla ja hyökkäysketjut ovat pysyneet ennallaan. Teemu Eronen on sivussa, ja Toni Utusen pakkipariksi nousee Topias Vilén.

Bourke palaa kokoonpanoon – Aku Räty ykkösketjun laidalle

Kärpät saa tälle iltaa tuoreita jalkoja mukaan sairastuvalta, kun Troy Bourke palaa pelaavaan kokoonpanoon. Kanadalaissentteri johtaa kakkosketjua, laidoillaan Casey Wellman ja Petter Emanuelsson. Kärppien ykkösen oikeaan laitaan on nostettu Aku Räty. Ykköspakkipariin Atte Ohtamaan rinnalle on nostettu Jaakko Niskala, ja Joona Mourujärvi pelaa seitsemäntenä puolustajana. Aloittava maalivahti on Stanislav Galimov.  Kärpät tänään:

Mäenalanen – Mustonen – Räty Ak
Wellman – Bourke – Emanuelsson
Koivunen – Koskenkorva – Aaltonen
Hermonen – Hyry – Tieksola

Ohtamaa – Niskala
Byström – Niemelä T
Ronkainen – Tiuraniemi
Mourujärvi

Galimov
(Blomqvist)

Kärpät – Pelicans käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista.