24.01.2024

SaiPa – Kärpät 2-5

Yleisömäärä: 1759

Sekä Kärpät että illan isäntäjoukkue SaiPa lähtivät keskiviikon Liiga-kierrokselle vyöllään kolme perättäistä voittoa. Ottelun avausmaalin teki Teemu Turunen, joka samalla rikkoi henkilökohtaisen maaliennätyksensä Liigassa. Syöttöpisteen avauserän ensimmäisellä puoliskolla syntyneeseen osumaan kirjauttivat itselleen Ville Koivunen ja Martin Jandus. Turusen maalin jäätyä erän ainoaksi siirryttiin toiselle kaksikymppiselle Kärppien johdossa.

Aivan 2. erän alkuun SaiPa tuli tasoihin hyökkääjä Jonne Tammelan johdolla, mutta ottelun kolme seuraavaa maalia syntyivät kärppäpelaajien lavoista. Ensin ajassa 24:57 Arttu Hyry toimitti Miika Koiviston laukauksesta kiekon SaiPa-verkkoon. Vajaat kymmenen peliminuuttia myöhemmin Kärpät karkasi kahden maalin johtoasemaan Victor Berglundin viimeistelyllä. Berglundin maalia alustamassa olivat Julius Junttila ja Kasper Björkqvist. Samainen kaksikko Junttila – Björkqvist olivat mukana tehtailemassa Kärppien kolmatta osumaa, jonka viimeisteli Peter Tiivola. Erän viimeisellä peliminuutilla SaiPa onnistui kaventamaan lukemia, mutta tuo hyökkääjä Valtteri Ojantakasen maali jäi lappeenrantalaisten viimeiseksi.

Kolmannessa erässä Kärpät kaunisteli lukemia taululla, kun Aleksi Antti-Roiko ohjasi ylivoimalla Koiviston vedosta kiekon SaiPa-maaliin. 60 peliminuutin jälkeen lukemat taululla olivat 2-5, ja viiden tehdyn maalin siivittämänä Kärppien pistesarakkeeseen kilahti täyspotti!