08.10.2021

HIFK – Kärpät 0-2

Kärpät otti viikon toisesta kamppailustaan täyden kolmen pisteen voiton. HIFK:ta vastaan käyty taisto oli tavallista suurempi ilta useammalle kärppäpelaajalle. Hyökkääjä Aleksi Mustonen pelasi uransa 400:nnen Liiga-ottelunsa, maalivahti Stanislav Galimov kirjautti itselleen kauden ensimmäisen nollapelin ja puolustaja Arttu Paaso teki Liiga-debyyttinsä.

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 18:00, kun Ludwig Byström ampui kohti HIFK-maalia, ja kiekko päätyi Tuukka Tieksolan kautta kotijoukkueen verkkoon. Tämä osuma kirjattiin illan päätteeksi lopulta myös voittomaaliksi.

Pelissä nähtiin ainoastaan kaksi jäähyrangaistusta. Molemmat näistä vihellettiin Kärpille, mutta vierasjoukkueen alivoima oli vahvaa. Oululaisten puolustuspeli oli läpi ottelun kivenkovaa – viimeisenä vartijanaan maalivahti Galimov.

Kolmen pisteen vierasvoiton viimeisteli päätöserässä hyökkääjä Jesse Koskenkorva, joka esiintyi vahvasti perjantai-illan aloituksissa. Hän iski Kärppien toisen maalin neljällä kuutta vastaan, kun HIFK haki vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtiaan.

Kärppäkapteeni Atte Ohtamaa kiitteli joukkuetovereitaan ottelun jälkeisessä C Moren haastattelussa.

– Oli aika kurinalainen, tiivis viisikkopuolustus tänään. HIFK oli tosi hyvä ja jouduttiin aika paljon ottamaan vastaan – varsinkin ekassa ja kolmannessa erässä. Mielestäni puolustettiin aika jämäkästi ja pystyttiin kairaamaan pisteet. Sitten tietenkin lopussa äijät hoiti hienosti alivoiman ja Byström otti muutaman ison blokin. Koskenkorva, Pyörälä ja kumppanit tekivät hienoa työtä ja varmistivat voiton meille.

Huomenna lauantaina Oulun Energia Areenalla vietetään juhlailtaa, kun Kärppälegenda Ilkka Mikkolan pelinumero jäädytetään. Isoja peliminuutteja illasta toiseen pelaava kapteeni odottaa hienoa iltaa Raksilassa.

– Kahdeksan mestaruuden mies tietää jotakin voittamisesta, ja hän on luonut Kärppiin aikamoista kulttuuria. Toivottavasti saadaan väkeä sinne kunnioittamaan hienoa pelaajauraa. Kannattajille tosi paljon kiitoksia siitä, että tänäkin iltana täällä Nordiksella oli ihan huikea fanijoukko meitä tukemassa. Se antaa virtaa, ja varmasti huomenna on Raksilassa samanlainen meininki!

Kärppien pelit jatkuvat siis heti huomenna lauantaina kotikaukalossa TPS:ää vastaan. Ennen ottelun alkua juhlistetaan entisen kärppäkapteeni Mikkolan upeaa pelaajauraa jäädyttämällä miehen pelinumero 6. Lämpimästi tervetuloa paikan päälle juhlimaan! Liput tapahtumaan löydät kätevästi tästä linkistä.