15.02.2020

Kärpät haki Nordikselta revanssin, kun IFK kaatui maalein 1-4. Michal Kristof osui kahdesti Helsingissä.

Ottelun avauserä oli Kärpiltä nousujohteinen. Kotijoukkue aloitti terävästi, ja vahva alku johti myös illan avausosumaan. Johan Motinin viivalaukaus ohitti hieman yllättäen Patrik Rybarin ajassa 03:51. Erän avauspuolisko oli kotijoukkueen hallintaa, mutta vähän ennen erän puoltaväliä pelillinen valtikka siirtyi Kärpille. Tulokseton ylivoima käynnisti Kärppien vahvan jakson, joka johti ensin tasoitus- ja sen jälkeen johtomaaliin. Ensin Janne Pesonen punnersi Kärpät tasoihin maalin edustalta, ja pian sen jälkeen Michal Kristof siirsi Miihkali Tepon laukausta seuranneen irtokiekon tyylikkäästi ohi Frans Tuohimaan.

Ottelun toinen erä oli maaliton, vaikka erikoistilanteita hierottiin erässä urakalla. IFK:lla oli kolme ylivoimamahdollisuutta, Kärpillä yksi. Erän ikimuistoisimmaksi suoritukseksi jäi Mikko Niemelän Forsberg-harhautus läpiajosta, kun puolustaja irtosi suoraan jäähyboksista nokikkain Frans Tuohimaan kanssa. Tuohimaa ei kuitenkaan mennyt vipuun.

Päätöserässä nähtiin lisää erikoistilannepelaamista, mutta kummankaan joukkueen ylivoimaviisikoiden askelmerkit eivät osuneet kohdilleen. Kotijoukkueen ylivoima yski niin pahasti, että Kärpät pääsi iskemään illan kolmannen osumansa alivoimalla. Läpiajoon karannutta Juho Lammikkoa rikottiin, ja Michal Kristof upotti rankkarin tyylikkäästi längistä sisään. Kärpät karkasi kahden maalin karkumatkalle seitsemän minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä. Loppulukemat 1-4 iski Mika Pyörälä tyhjään maaliin.

Kärpät nousi voitolla 105 sarjapisteeseen ja pitää edelleen kiinni sarjan piikkipaikasta.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner kiitteli joukkueensa uhrautuvaa puolustuspelaamista ja antoi kunniaa erinomaisesti pelanneelle Patrik Rybarille.

Tämän viikonlopun tarina oli vähän samanlainen kuin HPK:ta vastaan pari viikkoa sitten; Vierasjoukkueet veivät voitot. Tämä oli hieno bounce back meille eilisesltä. Olimme tänään tehokkaita, mutta ehkä myös vähän onnekkaita. Iso kiitos omalle joukkueelle tästä pelistä. Patrik pelasi erinomaisesti ja uhrautuva puolustus kesti hyvin IFK:n paineen.

Kärppien pelit jatkuvat ensi keskiviikkona, kun Vaasan Sport saapuu Ouluun vieraaksi.