03.12.2021

Kärpät päättää peliviikkonsa kotiottelulla Porin Ässiä vastaan. Ottelussa juhlistetaan vuoden 1981 mestarijoukkuetta.

Kärpät matkusti torstaisen TPS-tappion jälkeen yötä myöten takaisin Ouluun, missä perjantain ohjelma oli vapaamuotoinen. Osa pelaajista valitsi jääharjoituksen, toiset viettivät aamupäivän punttisalin puolella tai kuntopyörän selässä.

”Jokainen sai itse valita, miten virittää itseään kohti huomista. Eilen olimme kahden jälkeen yöllä Oulussa, joten tänään on ollut energiankeruupäivä.”

Kärpät oli eilen loppuun asti mukana taistelussa, mutta sarjapisteitä länsirannikon reissu ei tuottanut. Mikkolan mukaan eilenkin joukkueen murheenkryyni, heikko alku, oli läsnä pelissä.

”Suoritus oli nouseva. Vähän niin kuin roikuttiin tuloksessa kiinni, mutta parasta kärppää ei saatu esiin. Ongelmana on viime aikoina ollut, että startit ovat olleet hitaita, niin kuin eilenkin. Parannettiin kuitenkin pelin edetessä  ja oli hienoa, että Stanislav Galimov piti meitä mukana pelissä silloin kun sitä tarvittiin.”

Lauantaina arvovieraita kopissa ja kaukalon puolella

Lauantain Ässät-ottelussa Raksilassa nähdään monenlaisia arvovieraita. Kärppien ensimmäisen mestarijoukkueen kunniaksi järjestettävässä ottelussa paikalla on iso osa vuoden 1981 kärppäjoukkuetta. Kärpät kunnioittaa joukkuetta ottelutapahtumassa mm. erikoispelipaidoilla ja seremonialla ottelun alussa.

”Joukkueella on iso kunnioitus ensimmäistä mestarijoukkuetta kohtaan. He ovat olleet eräänlaisia uudisraivaajia oululaiseen kiekkoon.”

Lisäksi pelaajat ovat saanet kutsua omia läheisiään osaksi joukkueen pelipäivää. Mikkolan mukaan luvassa on odotettu ja arvokas ilta.

”Jokainen on saanut kutsua kaksi läheistä mukaan peliin, se tuo varmasti erityisen latauksen. He ovat mukana aamulla kopissa ja pelipalavereissa, ja saavat vähän parempaa käsitystä siitä, mitä aamut täällä hallilla menevät ja mistä päivät koostuvat.”

Ässät uuden päävalmentajan johdolla Ouluun

Porin Ässien kausi on tähän asti ollut kaikkea muuta kuin ruusuilla tanssimista. Sarjajumboksi valahtanut porilaisjoukkue on hävinnyt nyt viisi perättäistä ottelua, joista kaksi viimeisintä uuden päävalmentajan alaisuudessa. Ässät tiedotti 23. marraskuuta, että vetovastuun joukkueesta ottaa tuttu mies Karri Kivi. Alku uuden päävalmentajan alaisuudessa oli raju, kun Ässät hävisi Tapparalle kotikaukalossaan maalein 0-5. Toinen ottelu oli kuitenkin toiveita herättävä, kun Ässät pystyi tosissaan haastamaan tällä hetkellä sarjan kärkisijaa miehittävän TPS:n. Mikkola ei aliarvioi tulevaa vastustajaa.

”Älyttömän energinen joukkue on tulossa vastaan. TPS:ää vastaan he pelasivat rohkeasti kiekolla, eikä sellaisesta suvannosta ollut tietoakaan. Pelissä oli paljon hyviä elementtejä.”

Kärpät – Ässät Oulun Energia Areenalla lauantaina kello 17:00 alkaen. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!