14.11.2020

Eilen Vaasasta kolme sarjapistettä napannut Kärpät kohtaa tänään kotikaukalossaan Helsingin IFK:n. Joukkueen vahvuuteen maajoukkuekomennuksen jälkeen palannut vastuuvalmentaja Mikko Manner odottaa vesi kielellä pohjoisen ja etelän kohtaamista.

Eilen Kärpät sai kunnian olla mukana Vaasan Sportin remontoidun kotiareenan avajaisissa, kun tiukista koronarajoituksista kärsinyt Sport pelasi kauden ensimmäisen kotiottelunsa. Hetki oli hieno myös Kärppien vastuuvalmentajalle, vaasalaissyntyiselle Mikko Mannerille, jolle vanha halli oli erittäinkin tuttu paikka. Mannerin mukaan areenaa ei ollut tunnistaa entisekseen.

”Oli aivan mahtava halli. Vaikka se onkin remontoitu, niin kyllä sitä voi sanoa täysin uudeksi halliksi. Vähän sellaisen kansainvälisen luokan jäähalli. Vierasjoukkueen pukukopit ihan viimeisen päälle, yleisö lähellä kaukaloa ja viimeisenä hienoutena ne ravintolat ja aitiot jotka kulkevat ympäri kaukaloa. Oli upea näyttämö.”

Mannerin mukaan myös tunnelma oli erinomainen eilisessä ottelussa, vaikka yleisömäärä onkin rajoitettu noin puoleen, kuten kaikilla muillakin liigapaikkakunnilla.

”Oli mahtavaa, että sinne saatiin ottaa puolet kapasiteetista. Red Army kun tuli sinne päätyyn, niin he pitivät kyllä meteliä yllä. Sitä kautta meitä kyllä hemmoteltiin. Hienointa oli tietysti omasta näkökulmasta, että joukkue pelasi hyvin ja voitettiin.” 

Tänään Kärpillä on vastassa rakas vihollinen HIFK. Mannerin mukaan helsinkiläisten kohtaamisessa on aina erityinen lataus, sillä kyseessä on kahden menestyneen ja perinteikkään suurseuran kohtaaminen.

”Hemmottelu jatkuu. Kyllähän Kärpät – HIFK on poikkeuksellista herkkua. Erittäin kunnioitettu ja rakas vastustaja täynnä hienoja pelaajia ja persoonia. Suuri kunnia ja etuoikeus päästä taistelemaan heitä vastaan kotikaukalossa. Toivottavasti saadaan paljon väkeä halliin, ja pystytään molemmat joukkueet pelaaman sellainen peli, että ihmiset haluavat tulla toistekin.” 

Pyörälä tilastokärkeen

Kärppien kapteeni Mika Pyörälä nousee tämän illan ottelussa ykkössijalle Kärpissä pelatuissa Liigan runkosarjaotteluissa. Illan ottelu on Pyörälälle uran 653. Kakkossijalle jää Lasse Kukkonen 652 runkosarjaottelulla.

Teppo vapautuu pelikiellosta – Hermonen ja Metsävainio mukaan kokoonpanoon 

Kärppien kokoonpanoon tuodaan tänään muutama pari tuoreita jalkoja, kun pelikiellosta vapautuva Miihkali Teppo palaa pakistoon, ja Tino Metsävainio sekä Julius Hermonen hyppäävät nelosketjuun yhdessä Aku Rätyn kanssa.

Kärppien maalilla torjuu tänään Patrik Rybar, varalla Justus Annunen.

Kärpät tänään:

Kärpät – HIFK tänään Oulun Energia Areenalla kello 18:00. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!

Myös areenan lipunmyynti on poikkeuksellisesti avoinna tänään kello 17:00 alkaen. Vain korttimaksu.