17.08.2021

Kärpät esiintyy tänään ensimmäistä kertaa Raksilassa tälle syksyä, kun joukkue isännöi harjoitusottelussa JYPiä. Ottelu käynnistyy kello 17:00.

Kärppien harjoituspelikausi käynnistettiin viime viikolla Iisalmessa, kun joukkue kohtasi niin ikään ensimmäistä otteluaan pelanneen KalPan. Kärpät onnistui maalinteossa vain kertaalleen, ja ottelu päättyi Kuopiolaisten 2-1 voittoon. Tuon ainokaisen iski Aleksi Mustosen esityöstä Aku Räty ottelun päätöserässä.

Kärppien puolustaja Veli-Matti Tiuraniemi löysi joukkueensa otteista paljon parannettavaa, mikä on täysin luonnollista joukkueen yhteisen taipaleen alkupäässä. Ottelut ja toistot tuovat joukkuetta vähitellen paremmin samalle sivulle.

”Onhan siinä tietenkin parannettavaa. Ensimmäistä kertaa kaudella kun pelataan, niin ei voi olettaa kaiken olevan täydellistä. Suoritus oli kuitenkin mielestäni kohtuullisen hyvä.”

Omaa peliään Tiuraniemi kuvaa hyvin samanlaisin sanankääntein; parannettavaa on vielä, mutta positiivistakin löytyy. Joukkuepelin suhteen yhteistyö on avainsana.

”Tarvitaan selkeyttä hyökkäys-, karvaus- ja puolustupeliin. Yhteistyötä lähinnä. Tavoite on, että kaikki pelaisivat samaa peliä.”

Kokemusta kaukaloon

Kärpät luisteluttaa tänään Raksilassa jäälle kokeneemmat pelaajansa, jotka seurasivat KalPa-ottelun sivusta. Kapteeni Atte Ohtamaa hyppää ykköspariin Topi Niemelän rinnalle, ja Juhamatti Aaltonen muodostaa kakkosketjun yhdessä Aleksi Mustosen ja Tuukka Tieksolan kanssa. Mika Pyörälän paikka löytyy kolmosketjusta, rinnalleen hän saa Aatu Rädyn ja Radek Koblizekin. Kärpät tänään:

Mäenalanen – Wellman – Leskinen
Aaltonen – Mustonen – Tieksola
Pyörälä – Aa Räty – Koblizek
Koivunen – Koskenkorva – Ak Räty

Ohtamaa – Niemelä T
Byström – Niemelä M
Tiuraniemi – Teppo
Paaso

Blomqvist
(Kokko)

Troy Bourke esittäytyy Kaleva Livessä

Kaleva esittää illan ottelun suorana lähetyksenä verkkosivuillaan. Lähetys käynnistyy kello 16:40 Lauri Mikkolan ennakkohaastattelulla. Ensimmäisellä erätauolla lähetyksessä haastatellaan Troy Bourkea, joka saapui menneenä viikonloppuna Ouluun. Toisella erätauolla ääneen pääsee Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho. Lähetys on nähtävillä Kalevan tilaajille.

Kärppien kausikorttilaisille on lähetetty tekstiviestitse ohjeet ilmaisen Kaleva Digi -tutustumistilauksen lunastamiseen. Mikäli omistat kausikortit kaudelle 2021 – 2022 etkä ole saanut tekstiviestiä, voit olla yhteyksissä sähköpostitse osoitteeseen markkinointi@karpat.fi.

Kärpät – JYP käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17:00. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!