20.01.2022

Kärpät isännöi torstai-illan ainoassa liigaottelussa Lahden Pelicansia. Ottelu on nähtävissä C Moren lisäksi ilmaiseksi Subilla kello 18:30 alkaen.

 Kärpät lähtee viikon toiseen otteluunsa sarjataulukon sijalta 4. Illan vastustaja Pelicans löytyy tällä hetkellä toiseksi viimeiseltä pudotuspelipaikalta, sijalta 9. Ero joukkueiden välillä on kahdeksan pistettä, mutta huomionarvoista on se, että Pelicans on pelannut neljä ottelua Kärppiä vähemmän. Sarjataulukon keskikasti on tällä hetkellä äärimmäisen tasainen, sillä sijat 4-10 mahtuvat yhdeksän sarjapisteen sisälle.

Alkukauden komeetta vaikeuksissa

 Alkukaudesta sarjan kärkisijoilla viihtyneen lahtelaisjoukkueen kone on viime aikoina yskähdellyt. Viimeisestä kahdeksasta ottelustaan se on onnistunut voittamaan vain yhden, kun SaiPa kaatui kalenterivuoden 2021 viimeisessä ottelussa voittolaukauskisan päätteeksi. Viime viikonloppuna Pelicans kärsi kotitappion KalPalle maalein 1-3 ja hävisi Ilvekselle Tampereella numeroin 4-2. Toissapäivänä Lukko oli tyly vieras Lahdessa, kun se latoi tiskiin luvut 1-6.

Varsinkin alkukaudesta hurjassa lennossa ollut tšekkikaksikko Lukas Jasek – Jiri Smejkal löytyy edelleen Liigan pistepörssistä korkealta. Jasek (6+26=32) on viidentenä ja Smejkal (17+14=31) kuudentena.

Kärpilläkin voitot tiukassa

Myös Kärpät kaipaa tällä hetkellä kipeästi voittoja. Sarjataulukon sijoitus on tällä hetkellä neljäs, mutta pisteitä on raavittava kasaan, mikäli mielii pitää vähemmän pelejä pelanneet kilpakumppanit takanaan. Viime viikonloppuna Kärpät haki kolme pistettä Satakunnasta, kun se voitti perjantaina Ässät ja hävisi lauantaina Lukolle. Maanantaina Ilves piti pisteet Tampereella maalein 4-0.

Mustonen ja Rindell palaavat kokoonpanoon

Keskushyökkääjä Aleksi Mustonen ja puolustaja Axel Rindell palaavat tänään pelaavaan kokoonpanoon. Mustonen istutetaan kolmosketjuun Ville Koivusen ja Juhamatti Aaltosen väliin. Kärppien maalilla torjuu Stanislav Galimov. Kärpät tänään:

Mäenalanen – Pyörälä – Leskinen
Räty – Bourke – Emanuelsson
Koivunen – Mustonen – Aaltonen
Hermonen – Koskenkorva – Heikkala

Ohtamaa – Paaso
Byström – Niemelä T
Ronkainen – Rindell
Niemelä M

Galimov
(Blomqvist)

Kärpät – Pelicans käyntiin kello 18:30. Ottelu suorana lähetyksenä C Moressa ja Subilla.