26.01.2021

Kärpät vierailee tänään Hämeenlinnassa, missä vastaan asettuu sarjajumbo HPK.

Kärpät lähtee tänään katkomaan kolmen ottelun tappioputkeaan HPK:n vieraana. Joukkueen tulos tämän kalenterivuoden puolella on jättänyt toivomisen varaa; seitsemän ottelua on tuottanut vain kaksi voittoa ja viisi sarjapistettä. Vastuuvalmentaja Mikko Manner löytää viimeaikaisista peleistä hyviä elementtejä, vaikka tulokset ovatkin jääneet piippuun.

”Kolmessa viimeisestä neljästä ottelusta onnistuttiin isossa kuvassa hyvin. Ylivoiman ja maalinteon tehokkuus oli se asia, mikä vei toivotun tuloksen meiltä. Puolustuspeli oli hyvää, ja kaukalossa näkyi asennetta ja työntekoa. Tarvitaan vain onnistumisia maalien muodossa. Ne tuovat uskoa, energiaa ja flow-tilaa kiekolliseen peliin.”

HPK:lla on ollut haasteita jo pidemmän aikaa. Sarjajumboksi jämähtänyt hämeenlinnalaisjoukkue on voittanut ottelun varsinaisella peliajalla viimeksi lokakuussa, ja kahden pisteen voittojakaan ei tuon jälkeen ole tullut kuin kaksi. Joukkueesta löytyy kourallinen nimekkäitä pelaajia, kuten kokenut paluumuuttaja Petri Kontiola sekä nuoret Jere Innala ja Valtteri Puustinen, mutta yhteinen pelillinen sävel ei ole ainakaan vielä löytynyt.

Kärpät ja HPK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Ensimmäinen kohtaaminen oli Hämeenlinnassa pelattu kauden avausottelu, jonka Kärpät vei nimiinsä maalein 2-4. Kauden toinen keskinäinen pelattiin Raksilassa. Jännittävä kamppailu ratkesi lopulta Kärppien eduksi Jesse Puljujärven jatkoaikamaalilla. Mannerin mukaan HPK on joukkueena samanlaisessa tilassa kuin Kärpätkin.

”HPK on ollut haastavassa tilanteessa läpi kauden. He ovat taistelleet vaikeuksia vastaan, niin kuin me tällä hetkellä, joten molemmista joukkueista löytyy tänään varmasti samanlaista mielentilaa. Epätoivo voisi nostaa helposti päätään tällaisilla hetkillä, mutta HPK voitti vasta Ilveksen ja oli Lukkoa vastaan parempi joukkue ottelun alussa.”

Kärppien kokoonpanossa ei nähdä tänään suuria muutoksia. Manner haluaa korostaa, ettei ketjukoostumuksia räjäytetä viimeaikaisten tulosten takia. Lääkkeitä ongelmiin haetaan joukkueen arvojen mukaisesti; luottamalla yksilöihin ja joukkueen tekemiseen.

”Jokainen tietää nyt oman roolinsa joukkueessa. Olisi helppoa pistää pakka sekaisin tappioiden jälkeen, ja toivoa, että se tuottaa tulosta. Joskus sillä tavalla voisikin voittaa, mutta minä uskon siihen, että haastavina hetkinä ketään ei hylätä.”

Kärpät tänään:

Pyörälä – Kunyk – Aaltonen
Jokinen – Räty Aatu – Räty Aku
Sailio – Kristof – Koblizek
Karvinen – Mustonen – Tieksola
13. h Julius Hermonen

Byström – Niemelä
Sulak – Puutio
Ronkainen – Huttula

Rybar
(Annunen)

HPK – Kärpät tänään kello 18:30! Suora lähetys ottelusta C Moressa.