31.01.2020

Kärpillä on edessään back-to-back -viikonloppu viime kevään finaalivastustajan HPK:n kanssa. Joukkueet kohtaavat tänään Hämeenlinnassa ja huomenna Oulussa.

Jos kalenteria rullataan tästä päivästä vuosi taaksepäin, ovat tämän illan kilpakumppanit kohdanneet sinä aikana yksitoista kertaa. Muutama päivä lisää taaksepäin, niin tuo määrä saadaan nostettua kahteentoista. Näistä otteluista HPK on voittanut viisi ja Kärpät seitsemän.

Hämeenlinnalaisten onneksi neljä viidestä voitosta on viime kevään finaalisarjasta. 

Tänä viikonloppuna joukkueet kohtaavat kauden neljännessä ja viidennessä keskinäisessä ottelussa. Kauden kolme aiempaa kohtaamista ovat kaikki päättyneet Kärppien voittoihin. Liigakauden avaus Hämeenlinnassa päättyi Kärppien 2-3 voittoon, ja lokakuussa Etä-Kärppien juhlaottelussa nähtiin komea comeback samaisessa kaukalossa. Kolmen maalin takaa peliin mukaan noussut Kärpät voitti ottelun maalein 3-4. Joulukuussa Oulussa HPK onnistui nappaamaan yhden sarjapisteen, kun paremmuus ratkaistiin vasta voittomaalikisassa.

Tänään viikon ensimmäisen ottelunsa pelaava HPK on saanut punoa juoniaan alkavalle viikonlopulle rauhassa. Viime viikolla joukkue pelasi kolme ottelua, joista tuloksena kotivoitto ja kaksi tappiota vieraskaukalossa. Suorasta pudotuspelipaikasta taisteleva Pallokerho tarvitsisi pisteitä kipeästi, sillä kuudetta sijaa pitävä HIFK on nyt kuuden pisteen päässä. JYP väijyy kahdeksannella sijalla vain kahden pisteen päässä HPK:sta. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan runkosarja alkaa lähestyä sitä pistettä, että sijoituksia tuijotellaan entistä tarkemmin.

HPK näkee tämän viikonlopun pelit mahdollisuutena nousta siihen HIFK:n kantaan kiinni. Runkosarja lähenee loppuaan, ja runkosarjasijoitukset huomioidaan varmasti näitä otteluita ennakoidessa.

Kärpät käynnisti peliviikkonsa keskiviikkona Kuopiossa. Äärimmäisen viihdyttävä ottelu eteni värikkäiden vaiheiden jälkeen voittolaukauskisaan asti, jossa Michal Kristof onnistui kahteen otteeseen varmistaen lisäpisteen Kärpille. Manner ei harmittele menetettyä pistettä, vaan on ylpeä joukkueensa taisteluvoitosta.

Jokaisesta pisteestä pitää olla kiitollinen, sillä voitto vaatii aina valtavan määrän työtä ja onnistumisia. Kumpikin joukkue olisi voinut keskiviikkona voittaa, mutta joukkueen taistelu jatkoajalla ja Michalin rankkarit ratkaisivat pelin meille.

Kärpät saa tänään kokemusta takaisin rosteriinsa, kun pitkään sivussa ollut Janne Pesonen palaa kaukaloon. Marraskuun lopussa edellisen pelinsä pelannut konkari hyökkää tänään Jari Sailion ja Jussi Jokisen välissä Kärppien kolmosvitjassa. Mannerin mukaan Pesonen on juuri sellainen pelaaja, joita joukkue kaipaa kevään edetessä.

Upeaa saada Pessi takaisin peliin. Hänellä on vaikea kausi alla loukkaantumisten myötä. Hän on meille iso pelaaja; kokenut, hyvä molempien maalien edustoilla ja erikoistilanteissa. Hänenlaisiaan pelaajia tarvitaan ratkaisupeleissä, joten toivotaan Pessille nyt tervettä kevättä.

Muutoin Kärppien kokoonpanossa nähdään pieniä muutoksia. Jesse Puljujärvi palaa omalle paikalleen ykkösketjun laitaan, ja Aku Räty siirtyy nelosketjun laitaan. Rädyn kanssa tänään hyökkäävät Miska Humaloja ja Pesosen tavoin vuoden ensimmäisen ottelunsa pelaava Sami Anttila. Pakistossa Jaakko Niskala nousee Topi Niemelän tilalle kolmanteen pakkipariin. Kärppien maalilla aloittaa Justus Annunen.

 Kärpät tänään:

HPK – Kärpät tänään Hämeenlinnassa kello 18:30 alkaen!