06.11.2021

Kärpät ja KalPa kohtaavat toistamiseen Oulun Energia Areenalla. Erinomaisen alkukauden pelannut kärppäkasvatti Jesse Koskenkorva hyökkää tänään ykkösketjun keskellä. Ottelu käynnistyy kello 17:00.

Kärppien ja KalPan eilisen ottelun päättymisestä oli kulunut alle 12 tuntia, kun Kärppien pukukopin ovet kävivät jo lauantaiaamuna. Ari Hillin vetämillä vapaaehtoisilla aamujäillä Arttu Hyry, Aku Räty ja Jesse Koskenkorva pyörittivät reilut puoli tuntia teräviä maalintekoharjoitteita Joel Blomqvistin vartioidessa maalia. Eilisestä ottelusta sivussa olleelle Jesse Koskenkorvalle pelipäivän aamujäät näyttivät maistuvan erityisen hyvältä. Lieneekö syy siinä, että nuori mies saa tänään erinomaisen näytönpaikan Kärppien ykkösketjussa Saku Mäenalasen ja Mika Pyörälän välissä.

”Siinähän on ihan kohtuulliset pelimiehet laidoilla. Ei siinä varmaankaan tarvitse kuin laittaa kiekkoa laitureille ja koittaa mennä sinne maalin eteen. Eiköhän siitä ihan hyvä tule.”

Koskenkorva on onnistunut tällä kaudella vakiinnuttamaan paikkansa kokoonpanossa luotettavalla ja varmalla pelaamisella alemmissa ketjuissa. Siinä samassa oma henkilökohtainen piste-ennätys on paukkunut jo 18 ottelun jälkeen rikki, kun sentteri on kerännyt kasaan pisteet 3+4=7. Suurin tekijä kehitysaskeleissa on Koskenkorvan mukaan ollut luistelu, jonka eteen on tehty vuosien aikana paljon töitä.

”Suurimmat kehityskohdat löytyvät hyvin pitkälti luistelusta. Se on kuitenkin mennyt eteenpäin, vaikka se ei vieläkään maailman kauneinta ole. Vielä siitä voisi vähän hioa kulmia pois, mutta se on varmasti isoin tekijä siinä, että on pystynyt tuomaan omaa peliä liigatasolle.”

Kokoonpanossa pieniä muutoksia

Kärppien kokoonpanossa nähdään vain pieniä muutoksia. Koskenkorva hyppää ykkösketjuun, ja Juhamatti Aaltonen hyökkää tänään kolmosketjussa Julius Hermosen ja Aleksi Mustosen kanssa. Aku Räty pelaa 13. hyökkääjänä. Kolme pakkiparia pysyvät ennallaan, ja Stanislav Galimov jatkaa maalilla. Kärpät tänään:

Pyörälä – Koskenkorva – Mäenalanen
Wellman – Bourke – Emanuelsson
Hermonen – Mustonen – Aaltonen
Koivunen – Hyry – Tieksola
Räty

Ohtamaa – Rindell
Byström – Niemelä T
Ronkainen – Niskala

Galimov
(Blomqvist)

Kärpät – KalPa käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17:00. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!