12.03.2020

Kärpät ja Vaasan Sport kohtasivat tyhjässä Vaasan Sähkö Areenassa. Kärpät vei voiton jatkoajan päätteeksi.

Ottelun avauserä oli pelillisesti Kärppien näytöstä, mutta tuloksellisesti tasainen. Sport-maalilla torjunut Niko Hovinen sai huhkia ensimmäisen kaksikymppisen aikana peräti 15 laukauksen verran, mutta kertaakaan ei verkko Hovisen takana heilahtanut. Kärppien Justus Annunen selvisi erästä ainoastaan viidellä torjunnalla. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Filip Riskan huitomisrangaistus.

Toisessa erässä Annunen oli maalivahdeista työllistetympi, mutta maalinteossa onnistui ainoastaan Kärpät. Illan avausosuma syntyi ajassa 25:46, kun Michal Kristof iski kauden yhdeksännen maalinsa Aleksi Mäkelän ja Radek Koblizekin esityöstä. Justus Annunen torjui toisessa erässä 13 laukausta, Hovinen Sport-maalilla kymmenen.

Kolmannessa erässä maalinteossa onnistuivat molemmat joukkueet. Ensin Miska Humaloja tuplasi Kärppien johdon Jari Sailion ja Aleksi Mäkelän tarjoilusta, ja paria minuuttia myöhemmin Sport iski illan ensimmäisen osumansa. Verkkoa heilutti puolustaja Victor Westermarck, jolle osuma oli kauden toinen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Annunen yllätettiin uudestaan, tällä kertaa Juho Liuksialan toimesta. Tasaisessa ottelussa paremmuutta ei saatu ratkaistua varsinaisella peliajalla, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika ehti vanhentua vain minuutin verran, kunnes ratkaisu löytyi. Juhamatti Aaltonen vapautti Jesse Puljujärven läpiajoon, ja Puljujärvi viimeisteli kauden 24. osumansa.

Ottelun jälkeen Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mietteet olivat jääkiekkoa suuremmissa asioissa. Manner myönsi, että poikkeuksellinen tilanne jää varmasti mieleen ikuisiksi ajoiksi.

Kaikenlaista olen saanut kiekkourallani kokea, ja tämä menee nyt kyllä sinne kokemuspankkiin. Joskus kiekkouran jälkeen tätäkin voi sitten muistella. Urheilu on kuitenkin toissijaista tällaisessa tilanteessa. Tärkeintä on se, että tämä virus saadaan nyt kuriin. Viranomaiset tekevät päätöksiä ja me kunnioitamme niitä ja sopeudumme tilanteeseen. Kaikki varmasti haluaisivat, että hallit olisivat täynnä ja elämä jatkuu normaalisti.

Ite pelistä Manner harmitteli päätöserässä lipsunutta varsinaisen peliajan voittoa, mutta oli onnellinen jatkoaikaratkaisusta.

Hieno voitto vaikeasta pelistä. Harmitti Sportin tasoitus kolmannessa, mutta voitto lämmitti totta kai mieltä. Jokainen hoiti yritti hoitaa oman roolinsa niin hyvin kuin pystyi, ja siitä haluan kiittää kaikkia.

Kärpät pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa lauantaina kotikaukalossa. Liigan yhteisen linjauksen mukaisesti ottelu tullaan pelaamaan tyhjälle katsomolle.