19.02.2022

KalPa – Kärpät 4-0

Kärppien peliviikko koostui kahdesta vierasottelusta KalPaa vastaan. Kotijoukkue vei nimiinsä molemmat kohtaamiset ja näin ollen kuusi pistettä jäi Kuopioon. 

Toisin kuin perjantain ottelussa, lauantain maalinteon aloitti KalPa. Jo ensimmäisen viisiminuuttisen aikana kotijoukkue onnistui puolustaja Nikita Pivtsakinin säestyksellä ottamaan johtoaseman. Viikko sitten Venäjän KHL:stä loppukaudeksi KalPan riveihin hankittu Pivtsakin pääsi tasaviisikoin syntyneen sekavan maalinedustilanteen päätteeksi käsiksi irtokiekkoon, jonka hän ohjasi kärppäverkon perukoille. Syöttöpisteille pääsivät hyökkääjät Severi Immonen ja Sami Tavernier.  Hyvin pian tämän jälkeen KalPalle aukesi paikka kasvattaa johtoasemaansa ylivoimalla, kun maalivahti Stanislav Galimoville vihellettiin estämisjäähy. Kärppien alivoima kesti paineen ja 1-0 tilanteessa jatkettiin aina erän viime minuuteille saakka. Ajassa 16:31 Miihkali Teppo sai rangaistuksen kampituksesta ja tämän kaksiminuuttisen aikana KalPan maalinteko toimi jälleen. Illan toisen maalin tekijä oli edellisenä iltana tehot 2+1 iskenyt Tuomas Kiiskinen.

Toisessa erässä molemmille joukkueille aukesi kertaalleen tilaisuus parantaa ylivoimaprosenttiaan. Näistä erikoistilanteista ei kuitenkaan syntynyt lisämaaleja. Sen sijaan ajassa 37:02 KalPa onnistui tasakentällisin kasvattamaan johtoaan kolmeen nollaan.

Kolmen maalin takaa-ajoasemasta kolmanteen erään lähtenyt vierasjoukkue haki sitkeästi kavennusta loppuun saakka. Ottelua oli jäljellä reilut viisi ja puoli minuuttia, kun Kärpät otti aikalisän ja jatkoi sen jälkeen ilman maalivahtia. Sitkeästä yrityksestä huolimatta tulos jäi piippuun ja lopulta KalPa viimeisteli tyhjään maaliin loppulukemiksi 4-0.

Kuluvalle viikolle alunperin merkitty vierasottelu JYPiä vastaan siirrettiin pelattavaksi tiistaina 22. helmikuuta, ja se onkin Kärppien sarjaohjelman seuraava etappi.