06.01.2024

Lukko – Kärpät 3-2

Yleisömäärä: 3545

Kärpät kohtasi vieraspeliviikkonsa kolmannessa ja viimeisessä ottelussaan Rauman Lukon. Peli oli äärimmäisen tasainen kamppailu koko 60 minuuttia, ja loppuratkaisua saatiin jännittää aivan viimeisille sekunneille saakka.

Avauserässä maalivahti Tomi Karhunen otti tärkeitä torjuntoja, mutta Gabriel Fontainen ohjaus ajassa 08:17 oli pitelemätön ja päätyi kärppäverkon perukoille. Erän jälkimmäisellä puoliskolla keltamustat saivat hyvää pyöritystä hyökkäyspäätyyn, mutta täysosumat jäivät uupumaan.

Kärppien kova työnteko tuotti tulosta toisessa erässä. Tasoitusosuma syntyi ylivoimalla, kun ottelun ensimmäinen rangaistus vihellettiin Lukko-hyökkääjä Niklas Ylitalolle. Maali syntyi kovassa pisteputkessa olevan kultakypärä Teemu Turusen lavasta. Seuraavasta Lukko-rangaistuksesta seurasi rangaistuslaukaus. Turusen tapaan kovassa pistetahdissa pelaava Ville Koivunen harhautti ja ujutti upeasti rankkarin sisään, ja ottelun päätöserään lähdettiin Kärppien yhden maalin johdossa.

Kärpät pelasi kaksi ensimmäistä erää jäähyttömästi, mutta kolmannessa rangaistuksia vihellettiin kolme kappaletta. Tämä kostautui oululaisjoukkueelle, ja Lukko ryösti jaossa olleet pisteet kahdella ylivoimamaalillaan.

“Ensimmäisessä erässä kaveri tuli alkuun erittäin kovaa, ja oltiin siinä muutama minuutti alakynnessä. 1-0 maalin jälkeen pompattiin seuraavalle tasolle ja pystyttiin jatkamaan hyvää pelaamista siihen meidän toiseen maaliin asti. Ennen kaikkea pystyttiin hyökkäämään hyvin. Sen jälkeen Lukko otti taas komennon. Mielestäni, mikä tärkeintä, niin oltiin sitkeitä, puolustettiin hyvin ja osoitettiin luonnetta. Kolmannessa erässä vastustaja teki kaksi maalia ja sitä kautta otti pisteet”,

kiteytti Kärppien päävalmentaja Ville Mäntymaa illan kulun ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Illan maalit:

08:17 Fontaine (Ervasti, Piipponen) 1-0

24:53 Turunen (Koivisto, Koivunen) 1-1 (YV)
27:50 Koivunen 1-2 (RL)

51:18 Jandric (Nyman, Repo) 2-2 (YV)
53:24 Nyman (Repo, Mattila) 3-2 (YV)

Vieraspeliviikon vastapainoksi Kärpillä on edessään kahden kotiottelun peliviikko. Alkajaisiksi joukkue kohtaa keskiviikon Raksila Appro -teemaottelussaan Mikkelin Jukurit ja lauantaina vastaan asettuu Helsingin IFK. Liput molempiin matseihin hankit käden käänteessä Ticketmasterista!