16.10.2020

Ennen perjantai-iltaa Kärpät oli napannut neljästä pelaamastaan runkosarjaottelusta neljä puhdasta voittoa. Kauden viides koitos nähtiin Savossa, KalPan vieraana. Oululaiset jäivät tällä kertaa pisteittä, kun isäntäjoukkue vei ottelun lukemin 5-1. Kärppien ainokaisen osuman KalPa-vahti Eero Kilpeläisen selän taakse ohjasi Jussi Jokinen.

Ensimmäisen erän puolivälin tienoilla Kärpät pääsi pyörittämään ylivoimaansa pariinkin otteeseen, kun ensin KalPan Leevi Aaltonen sai kaksiminuuttisen kampituksesta ja pian Aaltosen vapauduttua jäähyaitiosta sinne komennettiin Kim Nousiainen kiinnipitämisestä. Kumpikaan ylivoimatilanne ei tuottanut Kärpille toivottua tulosta, ja ottelun avausmaali jäi vielä toistaiseksi näkemättä. Ensimmäistä erää oli jäljellä vajaat viisi minuuttia, kun isäntäjoukkue nousi vastahyökkäykseen ja hetkeä aiemmin rangaistustaan kärsinyt Nousiainen iski Aleksi Klemetin ja Alexander Ruutun alustuksesta ottelun ensimmäisen osuman. Molemmat joukkueet pääsivät vielä kertaalleen pelaamaan ylivoimalla, mutta erätauolle siirryttiin lukemissa 1-0.

Ensimmäiseen maaliin syötön antanut Klemetti pääsi Otto Leskisen avauksesta haastamaan Kärppien maalia vartioineen Patrik Rybarin ja iski kiekon maalin takakulmaan ajassa 22:00. Lisäksi isäntäjoukkue onnistui kolmannen kerran illan aikana toisen erän puolivälissä Julius Hermosen istuessa jäähyaitiossa kampituksesta. KalPan kolmannesta maalista vastasi Aapeli Räsänen, jolle osuma oli Liiga-uran ensimmäinen.

Illan valonpilkahdus Kärppien osalta nähtiin toisen erän loppupuolella, kun Jussi Jokinen ohjasi Radek Koblizekin vedon maalin perukoille. Kolmanteen erään lähdettiin takaa-ajoasemasta 3-1.

Ottelun viimeinen erä ei valitettavasti tuonut vierasjoukkueelle toivottua tulosta. Erän viimeisten minuuttien lyödessä Rybar luisteli vaihtoaitioon, ja Kärpät haki kavennusta kuudella viittä vastaan. Hanakasta yrityksestään huolimatta oululaiset eivät kuitenkaan onnistuneet tehtailemaan enempää maaleja. Kotijoukkueen kultakypärä Kai Kantola pääsi karkaamaan kohti tyhjää maalia ja saatteli KalPan kolmen maalin johtoasemaan. Lopussa Nousiainen onnistui toistamiseen illan aikana maalinteossa, ja ottelun lukemiksi merkittiin lopulta 5-1.