27.10.2020

Kun naisten ja nuorten maajoukkueleiritysten kokoonpanot julkaistiin eilen maanantaina, oli Kärpät jälleen hyvin edustettuna tuossa listauksessa. Yhteensä kahdeksan kärppäpelaajaa pukee leijonapaidan ylleen U18- ja U20-ikäluokkien turnauksissa ensi viikolla. Kärpistä Naisleijonien mukaan Kuortaneella järjestettävään turnaukseen on valittu hyökkääjä Ida Karjalainen. Miesten A-maajoukkueen valinnat julkistetaan myöhemmin tällä viikolla.

Nuorten Leijonien (U20) joukkueeseen mahtui tällä erää neljä kärppäpelaajaa: maalivahti Joel Blomqvist, puolustajat Topi Niemelä ja Kasper Puutio sekä hyökkääjä Aku Räty. Lisäksi valmennustiimissä nähdään Kärppien U20-joukkueen päävalmentaja Ville Mäntymaa. Perinteinen neljän maan välinen turnaus jouduttiin perumaan koronan takia, joten alle 20-vuotiaiden joukkue valmistautuu vuodenvaihteessa pelattaviin Nuorten MM-kisoihin kohtaamalla kolme kertaa Ruotsin Malmössä 5.–7.11.2020 pelattavissa maaotteluissa.

Jääkiekkoliitto on saanut Rajavartiolaitokselta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta erikoisluvan maajoukkueen matkustamiselle Ruotsiin ja takaisin. Lupa edellyttää jokaisen joukkueen jäsenen koronatestaamista ennen lähtöä Ruotsiin sekä sieltä paluun jälkeen. Joukkueiden liikkumista tapahtuman aikana on rajoitettu, eli leirityksen ajan joukkueet elävät niin kutsutussa kuplassa.

Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa niin ikään Ruotsin kolmesti. Tämä turnaus järjestetään puolestaan Vierumäellä. Koronatilanteen vuoksi jäähallin katsomokapasiteetti on normaalia pienempi, mutta ottelut ovat katsottavissa suorina lähetyksinä osoitteesta Leijonat.fi. Malmön turnauksen tapaan myös Vierumäellä on valmistauduttu turnaukseen tarkoin turvallisuusjärjestelyin.

Myös Pikkuleijonien (U18) mukana nähdään neljä kärppäpelaajaa, kun keltamustista joukkueeseen on valittu puolustaja Viljami Juusola sekä hyökkääjät Ville Koivunen, Samu Tuomaala ja Sisu Yliniemi.  Maalivahtivalmentajana toimii Kärppien Roope Koistinen.

Poikkeuksellisista järjestelyistä ja turnausohjelmasta huolimatta Koistinen iloitsee siitä, että turnaukset saatiin järjestettyä myös tänä syksynä.

Ollaan innoissaan siitä, että yhdeksän kuukauden tauon jälkeen päästään pelaamaan taas kansainvälisiä otteluita, ja mittaamaan tasoamme niissä. Hienoa nähdä taas, missä mennään. Ruotsi on erittäin laadukas vastustaja, ja tuossa ikäluokassa on aiempina vuosina nähty hyviä, tiukkoja kamppailuja maiden välillä.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat molemmissa turnauksissa toisensa kolmesti kolmen päivän aikana. Millaisia hyviä asioita valmentaja löytää samojen joukkueiden kohtaamisista peräkkäisinä päivinä?

Siinä vastustaja tulee tutuksi, ja sitä kautta pystytään kehittämään omaa peliä suhteessa vastustajaan. Ja on siinä tietysti sellaista playoff-mentaliteettia, kun pelataan kolme ottelua, ja luonnollisesti tavoitteena on voittaa tuo ottelusarja. Tätä kautta tulee myös vahvempi merkitys siihen pelaamiseen, ja muuten raskaan viikon päätteeksi viimeiseen kohtaamiseen saadaan varmasti kaivettua vielä lisäenergiaa.

Nuoret Leijonat 5.-7.11. (Malmö)
Pikkuleijonat 5.-7.11. (Vierumäki)

Suomen ja Ruotsin välisiä kamppailuja voit seurata osoitteessa Leijonat.fi.

Maalivahtivalmentaja Roope Koistinen viettää ensi viikon Vierumäellä Pikkuleijonien maajoukkueleirillä, ja päävalmentaja Ville Mäntymaa matkaa puolestaan Nuorten Leijonien kanssa Malmöhön.