26.01.2020

Kärpät piti kolme pistettä kotonaan jännittävän kiekkoillan päätteeksi. Jasper Lindsten kuritti jälleen vanhaa seuraansa, ja Jussi Jokinen saavutti rajapyykin.

Vauhdikas avauserä oli jämäkkää tekemistä erityisesti Kärpiltä. Iso vaihde oli silmässä alusta asti, ja joukkueen peli-ilme oli raikas – sekä yhdessä, että yksilöinä. Ottelun avauskympillä nähtiin kourallinen maalipaikkoja TPS-vahti Erik Källgrenin maalilla, mutta vastikään joukkueeseen liittynyt ruotsalaisvahti oli pelipäällä. Puhtaaseen peliin avauserässä vaadittiin 14 torjuntaa. Vierasjoukkue yllätti ajassa 7:31. Markus Nurmi pääsi iskemään illan avausosuman hyvältä vetopaikalta Ilari Filppulan ja Henrik Larssonin tarjoilusta. Kärppien maalilla Justus Annunen pysäytti erässä seitsemän laukausta. Erän lopussa nähtiin pelottava tilanne, kun toinen ottelun päätuomareista, Jarno Heikkinen sai purkukiekon kasvoihinsa. Erän loppuun viheltänyt Heikkinen parsittiin kuntoon erätauolla, ja hän pystyi hoitamaan ottelun loppuun saakka.

Toinen erä käynnistyi TPS-ylivoimalla, kun Topi Niemelä istui avauserän lopussa tuomittua kaksiminuuttista estämisestä. Maalinteossa turkulaiset eivät kuitenkaan onnistunut, ja erän jälkimmäisellä puoliskolla verkko alkoi heilua toisessa päädyssä. Ensin Jussi Jokinen tasoitti perin maalilla, joka nosti Jokisen uran tehopisteet Liigan runkosarjassa pyöreille lukemille. 284 pelaamassaan runkosarjaottelussa Jokinen on tehnyt pisteet 80+120=200. Seuraavan kolmen minuutin aikana maalisummeri soi vielä kahdesti. Ensin Jasper Lindsten kuritti vanhaa seuraansa komealla laukauksella, ja ajassa 38:20 Radek Koblizek lisäsi Kärppien johdon 3-1:een.

Kolmannessa erässä TPS pääsi jauhamaan ylivoimaansa kahdesti avauskympin aikana, mutta tuloksetta. Päätöserä oli maaliton viimeisille minuuteille asti, kunnes Petteri Wirtanen toi omansa maalin päähän ajassa 58:15. Ilta sai jännittävän päätöksem Jesse Puljujärven otettua 2+10 minuuttia selästä taklaamisesta vielä ottelun loppuhetkillä. TPS onnistui vielä ohittamaan 29 kertaa torjuneen Justus Annusen, mutta tolpat pelastivat tilanteen. Kärpät piti pisteet kotonaan maalein 3-2.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikolla kolmella ottelulla. Keskiviikkona Kärpät vierailee Kuopiossa, ja perjantaina käynnistyy back-to-back Hämeenlinnassa. Viikko huipentuu lauantaina finaaliuusintaan Raksilassa. Liput lauantaille kätevimmin Ticketmasterista!