30.10.2019

Oulun Kärpät ja Rauman Lukko pelasivat Raksilassa jännittävän pelin, jossa lopulta isännät pääsivät juhlimaan. Toisessa erässä peli parani ja oululaiset saivat lopullisesti otteen. Juho Lammikon hyökkäysketju teki jälleen tuhojaan.

Kärpät voittaa sarjakolmosen Lukon 4-2 (0-1, 3-1, 1-0) ja nousee Liigassa tasapisteisiin Tapparan kanssa. Ottelu alkoi nihkeästi, mutta toisen erän kolme maalia käänsivät pelin ratkaisevasti. Pyörälä löi historiallisen maalin ja voi seuraavalla nousta yksinään seuran ennätysmieheksi.

1.erä

Avauserä alkoi Kärpiltä lupaavasti. Kotijoukkueen ykköskenttä loi heti laatupaikkoja, mutta vielä tässä vaiheessa tähtäin ei ollut oikeassa asennossa. Kärpät sai kokeilla kahdesti ylivoimakuvioitaan. Paras paikka syntyi Juho Lammikolle, jonka röyhkeä nousu maalille aiheutti vain kilinää tolpassa.

Hyvä paineistus keskeytyi ikävällä tavalla, kun Lukko sai ottelun avausmaalin. Vili Sopanen viimeisteli nopeasta hyökkäyksestä Lukolle maalin eikä Kärpät pystynyt siihen vielä vastaamaan. Lisää ikävää väriä erään toi Otto Karvisen ja Kristian Pospisilin välinen nujakka, joka johti molempien suihkukomennukseen. Isoimmilta kolhuilta onneksi vältyttiin.

2.erä

Toisessa erässä Kärpät vaihtoi maalivahdin ja Justus Annunen jatkoi loppuillan lauteilla. Kärpät onnistui kääntämään pelin edukseen onnistuessaan kolmesti maalinteossa. Jesse Puljujärvellä oli helppo työ tasoittaa peli 1-1:en, kun Jussi Jokisen syöttö osui täydellisesti lapaan. Lukko kuittasi takaiskun melkein heti. Ponthus Westerholm löysi veljensä Pathrik Westerholmin, jonka laukaus kimposi isäntien verkkoon.

Kärpät teki kaksi seuraavaa. Komean syöttörallin päätteeksi Ludwig Byströmillä oli mahdollisuus laukoa ja hänen vahva lämärinsä oli liian voimakas pysäytettäväksi. Puljujärvi oli myös kolmannessa osumassa mukana. Hän piti kiekkoa hyökkäysalueen kulmassa ja näki kapteeni Lasse Kukkosen ajavan maalille. Syöttö vapaalle joukkuekaverille ja Kukkoselle kauden avausosuma.

3.erä

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali ja se oli erityinen. Mika Pyörälä taisteli kiekon sisään 43. peliminuutilla ja nousi jakamaan seuraennätystä runkosarjamaaleissa Kai Suikkasen kanssa. Pyörälällä on mahdollisuus nousta yksinään huipulle ensi lauantaina HIFK:ta vastaan.

Lukko painoi lujaa ja haki kavennusmaalia kuudella kenttäpelaajalla. Kärpät ei Annusen johdolla taipunut enää, joten sarjapisteet jäivät Ouluun lopulta lukemin 4-2.

Patrik Rybar pelasi avauserän ja torjui viisi laukausta. Annunen otti 13 torjuntaa ja Setänen 34. Ykkösketjun Lammikko, Pyörälä ja Puljujärvi kuuluivat Jokisen ohella tehokkaimpiin pelaajiin kahdella pisteellä.

Kultakypärää kantanut Lammikko kertoi ottelun jälkeen, että ensimmäisen erätauon jälkeen jäälle luisteli valmiimpi joukkue.

Vastustaja sai siinä yhden eteen ja pelasi hyvän ottelun. Me koottiin itsemme toiseen erään ja saatiin kolme onnistumista. Kolmannessa erässä pidettiin johtoasema ja puolustettiin hyvin. Hyvä ottelu kaikin puolin.

Seuraavaksi Kärpät pelaa vielä yhden pelin ennen maajoukkuetaukoa. Lauantaina Kärpät isännöi Halloween-teemaista ottelua HIFK:ta vastaan. Lammikko ei itse koe olevansa Halloween-fanaatikko, mutta tykkää tapahtumasta ja toivoo näkevänsä yleisössä teemaan sopivia otuksia.

Se on kiva, kun kerran vuodessa on Halloween. Saa nähdä lauantaina onko katsomossa pelottavia asuja.

Liput syksyn pelottavimpaan peliin löydät Ticketmasterista!