13.01.2024

Kärpät – HIFK 3-2 (VL)

Yleisömäärä: 5545

Lauantai-iltana Raksilassa käytiin kamppailu pohjoisen ja etelän välillä, kun Kärpät sai vieraakseen HIFK:n. Joukkueiden edellinen kohtaaminen joulukuun alussa päättyi selkein 0-7 lukemin helsinkiläisten hyväksi. Tuo ottelu oli jätetty Kärppäleirissä taakse ja tällä kertaa kaukalossa nähtiin hyvin tasaväkinen vääntö heti ensi minuuteista lähtien.

Kärppien Tomi Karhunen ja HIFK:n Niko Hovinen olivat maaleillaan vaikeasti ohitettavissa eikä täysosumilla päästy mässäilemään. Avausmaali syntyi vasta toisen erän puolivälissä hyökkääjä Teemu Tallbergin lavasta. Osuma jäi erän ainoaksi, ja kolmas erä startattiin vieraiden johdossa.

HIFK iski vielä toisen kerran kiekon kärppäverkkoon, mutta ajassa 43:56 syntynyt maali jäi punapaitaisten viimeiseksi. Kärppien taistelutahto ei hellittänyt hetkeksikään, ja lopulta kova uurastus palkittiin. Ensin Teemu Turunen löysi Atte Ohtamaan ja Joonas Kemppaisen avustuksella keinon toimittaa kiekon HIFK-maaliin kaventaen lukemat 1-2. Noin seitsemän peliminuuttia myöhemmin sama kolmikko oli rakentamassa keltamustien tasoitusta. Tällä kertaa syöttäjinä Turunen sekä Kemppainen ja viimeistelijänä Ohtamaa. Tähän jäivät varsinaisen peliajan osumat, ja loppuratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajan päättyessä tuloksettomana oli vuorossa voittolaukauskilpailu. Karhunen piti maalinsa puhtaana, mutta Hovinen joutui antautumaan Liiga-debyyttiään pelaavan Arttu Alasiuruan edessä. Hyökkääjän upea ja kylmäpäinen yksilösuoritus sinetöi voiton Kärpille ja kotijoukkueen sarakkeeseen kirjattiin kaksi sarjapistettä!