21.08.2020

Kärppien ykkösketju oli torstai-iltana rautaa, kun joukkue kohtasi harjoitusottelussa Kajaanin Hokin. Ottelu päättyi varsinaisen peliajan jälkeen Kärppien voittoon lukemin 2-8.

Oululaiset aloittivat ottelun tehokkaasti, kun ykkösketju kapteeni Mika Pyörälän johdolla pääsi näyttämään kyntensä jo ajassa 03:58. 1-0 -osuman syöttäjiksi merkittiin ketjukaverit Tino Metsävainio ja Jesse Puljujärvi. Tämän jälkeen peli ehti vanheta ainoastaan yhden peliminuutin verran, kun kotijoukkue Hokki tasoitti lukemat taululla. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä kaksi maalia, jotka molemmat iskettiin Hokin verkkoon. Osumien viimeistelijöinä toimivat Puljujärvi sekä Aatu Räty.

Toisen erän ensimmäisen viisiminuuttisen jälkeen Kärpät kasvatti johtoasemaansa, kun Kärppien neljäs maali syntyi ylivoimalla, ja sen tekijäksi kirjattiin lopulta Otto Karvinen. Hokki ei halunnut jäädä jalkoihin, vaan taisteli sinnikkäästi vastaan. Taistelu palkittiin ajassa 28:26, kun Hokki-hyökkääjä Sampo Paulaharju onnistui maalinteossa niin ikään ylivoimalla. Erän puolivälissä nähtiin vielä Mikko Niemelän toimesta maali, josta tehopisteitä tililleen kerryttivät puolustaja Ludwig Byström sekä Jesse Puljujärvi. Toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 2-5.

Ottelun kolmannessa erässä Kärpät onnistui vielä kolmesti kaunistaen loppulukemiksi 2-8. Tunnetta ei tästä pelistä puuttunut, ja aivan erän viimeisillä sekunneilla nähtiinkin pienimuotoinen käsirysy, josta kuitenkin selvittiin muutamalla jäähykomennuksella.

Kärpät onnistui laajalla rintamalla ja peräti 12 pelaajalle merkittiin tehopisteitä ottelusta. Etenkin ykkösketju oli erinomaisessa vireessä, kun Puljujärvi iski joukkueen kovimmat tehot 3+2, Tino Metsävainio 0+4 ja kapteeni Pyörälä 2+1.

Harjoitusottelun hengessä nähtiin lisäksi viiden minuutin jatkoaika, jossa pelattiin kolmella kolmea vastaan. Jatkoajalla ei kuitenkaan nähty lisämaaleja. Tätä seurasi rangaistuslauskauskilpailu, jossa Kärpistä maalinteossa onnistui peräti neljä pelaajaa – hyökkääjät Michal Kristof, Jari Sailio, Aleksi Mustonen sekä puolustaja Taneli Ronkainen. Kärppien maalilla vartioinut Patrik Rybar onnistui pitämään maalinsa puhtaana jättäen kotijoukkueen rankkareilla nollille.